Consiliul Județean Mureș, investiții pentru drumurile județene

Distribuie pe:

Ieri, consilierii județeni au adoptat trei proiecte de hotărâre care vizează investiții care urmează a fi realizate pe trei drumuri județene, astfel:

Drumul județean dintre Sânger și Papiu Ilarian va fi lărgit

 A fost aprobată documentației tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției “Lărgirea drumului județean DJ153G Sânger(DJ151) - Papiu Ilarian, județul Mureș - faza DALI”. Din cele trei variante propuse de proiectant Consiliul Județean Mureș a ales varianta 1. Valoarea totală a investiției (cu TVA) este de 59.210.296,25 lei. Tronsonul de drum județean DJ153G cuprins între km 0+000-9+800 este un drum asfaltat care are o singura banda de circulație având o lățime de 4,00 m. Acesta face legătura între localitățile Sânger și Papiu Ilarian fiind în proprietatea Județului Mureș și administrarea Consiliului Județean Mureș. Sistemul rutier este asfaltat, iar platforma drumului prezintă denivelări, gropi, făgașe longitudinale și văluriri.

Reabilitare DJ 142 A Gănești - Băgaciu - limită județ Sibiu

A fost aprobată “Reabilitarea unui tronson de drum județean DJ142A Gănești Băgaciu - limită județ SibiuI”, faza Proiect tehnic (PT). Valoarea totală a investiției este de 24.193.298,00 lei cu TVA inclus (19%).

În documentele de ședință se arată că drumul județean DJ142A face legătura între localitățile Gănești, Băgaciu, limită județ Sibiu și se continuă în județul Sibiu până în DN14A. Tronsonul care face obiectul prezentei documentații pornește din localitatea Băgaciu până la limita cu județul Sibiu, fiind situat pe teritoriul administrativ al comunei Băgaciu și este în administrarea Consiliului Județean Mureș. Tronsonul are o lungime de 3,713 are o stare “Rea”

Amenajare șanțuri și acostamente în Cornești, Adămuș

O altă investiție aprobată se referă la “Amenajare șanțuri și acostamente în localitatea Cornești, comuna Adămuș - faza DALI”. Valoarea totală a investiției (cu TVA) va fi de de 11.691.201,47 lei. Investiția este necesară deoarece la fața locului s-a constatat că regimul de scurgere al apelor este deficitar, determinat de lipsa unor amenajări complete (șanțuri colmatate, podețe colmatate), pe alocuri s-au constatat gropi și văluriri datorită traficului greu (utilaje agricole), intersecții neamenajate cu drumurile laterale, marcaje inexistente, lipsă indicatoare. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu