Gigantul german Rheinmetall preia Automecanica Mediaș, pentru “întărirea capacităților defensive ale UE și NATO”

Distribuie pe:

Gigantul german din industria apărării Rheinmetall preia prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH un pachet de 72,5% din acțiunile producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș, care urmează să devină Rheinmetall Automecanica SRL.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile guvernamentale relevante, spun oficialii companiei.

În decembrie 2023, Rheinmetall a încheiat un contract de 328 de milioane de euro cu statul român, care prevede modernizarea sistemelor de apărare antiaeriană a țării.

Compania germană mai operează unități de producție și în alte două țări de pe flancul estic al NATO - Ungaria și Lituania.

Oficialii companiei spun că Rheinmetall colaborează cu Automecanica din 2022, când cele două companii au operat împreună o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare.

“Includerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la întărirea capacităților defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei”, spune Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall, citat de Spotmedia.ro.

Automecanica a fost înființată in 1941, sub denumirea ASAM: Atelierele de Stat pentru Aeronautica Mediaș. În 2022, afacerile companiei au ajuns la 378 de milioane de lei, iar profitul a fost de 52 de milioane de lei, potrivit celor mai recente date de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Automecanica Mediaș este un brand bine cunoscut pe piața internațională auto pentru producția de semiremorci, remorci, suprastructuri, trailere și containere.

(Foto: autm-vanzari.ro)

Lasă un comentariu