Sprijin pentru angajatorii care încadrează tineri

Distribuie pe:

Sunt în desfășurare, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității, măsuri de sprijin pentru angajatorii care încadrează tineri, după cum urmează:

Subvenții - se acordă angajatorilor care angajează: tineri absolvenți de învățământ - 2.250lei/lună, timp de 12 luni; tineri NEET - 2.250lei/lună, timp de 12 luni; tineri cu risc de marginalizare socială cu care s-au încheiat contracte de solidaritate - 2.392 de lei. Sprijinul se acordă pentru minimum 1 an și pentru maximum 3 ani.

Ucenicia la locul de muncă - suma acordată angajatorilor este de 2.250 lei/lună, pe durata contractului de ucenicie în funcție de nivelul de calificare.

Stagiile profesionale - 2.250 lei/lună pe durata contractului de stagiu de 6 luni pentru absolvenții de învățământ superior.

Sprijin pentru angajatori pentru stimularea pentru stimularea angajării elevilor și studenților pe perioada vacanțelor - subvenția este de 50% din valoarea indicatorului social de referință pentru maximum 60 de zile.

În următorii cinci ani numărul de locuri disponibile pentru învățământul dual ar putea crește de cinci ori, ajungând la 50.000,potrivit ministrului de resort, Simona Bucura Oprescu.

ISR (indicatorul social de referință) are, în momentul de față, valoarea de 598 de lei. Potrivit legii, valoarea acestuia se actualizează din oficiu în data de 1 martie a fiecărui an cu rata medie anuală a inflației din anul precedent.

“Tânăr NEET” este persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 30 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu