Ne-am interesat pentru dumneavoastră - Ajutor de stat pentru susținerea producției de cartofi

Distribuie pe:

În cursul săptămânii trecute a fost aprobată schema “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum”. Conform actului normativ, pentru acest an au fost alocați 11.483.880 de lei (echivalentul a maximum 2.309.010 euro), iar cuantumul maxim al ajutorului de minimis de 200 euro/ha se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

Sprijinul financiar se acordă fermierilor care utilizează o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv și obțin o producție de minimum 15 tone/ha, din care comercializează cel puțin 6 tone/ha, până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Pot beneficia de ajutorul de stat recent aprobat în ședință de Guvern producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăți agricole și producători agricoli persoane juridice. Cererile de înscriere în program trebuie depuse până cel târziu la data de 20 mai a anului de cerere inclusiv, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pentru înscrierea în Program se vor depune următoarele documente justificative: copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică /bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere. Verificările în teren se realizează de către DAJ și APIA, cu cel puțin zece zile înainte de recoltare, în baza notificărilor solicitanților ajutorului de minimis, precizează aceeași sursă.

În județul Mureș, anul trecut s-au cultivat 6.080 de hectare cu cartof, aflăm de la ing. Silvia JUDE, director executiv interimar la Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș. (B.V.B.)

Lasă un comentariu