Concursul de Muzică “Micul artist”

Distribuie pe:

Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Palatul Copiilor Târgu Mureș au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, Concursul Județean de Muzică “Micul artist”. Peste 50 de elevi talentați, din șase unități de învățământ/educație din județul Mureș, au participat și au demonstrat că pasiunea lor pentru muzică este uimitoare. Competiția de muzică ușoară s-a desfășurat pe cinci categorii de vârstă, două secțiuni (solist/duet) și a adus numeroase premii Palatului Copiilor Târgu-Mureș.

Din juriu au făcut parte prof. Jeddi Tunde, Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș - președinte; prof. Muzica vocal-instrumentală, Pârlea Ștefania și prof. Muzică vocal-instrumentală, Rus Valentina Cristina Palatul Copiilor Târgu-Mureș.

La secțiunea Solist au obținut Premiul I Ținta Andrei, categoria 5-7 ani; Oltean Laurențiu, categoria 8-10 ani; Toma Anastasia, categoria 11-13 ani; Szekely Vivien, categoria 11-13 ani; Farcaș Sorana, categoria 14-16 ani și Moldovan Valeria Iulia, categoria 17-19 ani.

Duetele au fost cele mai așteptate și apreciate momente din concurs. Elevii s-au întrecut atât în tehnica vocală, cât și în expresivitate scenică. Dintre premiați, la categoria duete îi menționăm pe: Farcaș Sorana & Moldovan Valeria Iulia - Premiul I; Joo Coman Maria & Farcaș Sorana - Premiul I; Moldovan Valeria Iulia & Florescu Radu - Premiul II.

“Acum câțiva ani, Concursul de Muzică «Micul artist» era doar în imaginația mea și mă gândeam cum ar fi și ce ar trebui să fac ca visul meu să devină realitate. Din experiența mea, am reușit să culeg cele mai bune idei și, astfel, competiția a ajuns la un nivel foarte ridicat. Mulți participanți au spus că este un concurs mai puternic decât multe altele din țară. Mulțumesc doamnei director al Palatului Copiilor Târgu-Mureș, prof. Maria Emanuela Simona CRIȘAN, pentru că a crezut în mine și pentru că este alături de mine în evoluția elevilor de la cercul de Canto al Palatului Copiilor Târgu-Mureș. Mulțumim partenerului nostru, Sindicatul din Învățământ ,«Spiru Haret» Mureș pentru găzduire și sponsorului principal, Auchan, pentru pachetele cu dulciuri ce au făcut zeci de copii fericiți! Mulțumim juriului pentru munca depusă și pentru că au ales cele mai bune momente din concurs pentru a le gratifica. Și ceilalți elevi premiați, care nu au fost menționați, se bucură de aceleași aprecieri și nădăjduim că, la edițiile următoare vom remarca progresul tuturor. Mulțumim tuturor celor implicați în buna organizare a celei de-a doua ediții a Concursului Județean de Muzică «Micul Artist»“, declara prof. canto, Eliza Bucur, Palatul Copiilor Târgu-Mureș.

(B.B.)

Lasă un comentariu