Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei - Activitate social-filantropică în satul Șapatroc

Distribuie pe:

Sâmbătă, 23 martie, în localitatea Șapartoc, comuna Albești, județul Mureș, am realizat o activitate cu caracter social-filantropic, intitulată “Ajut și eu pe cel bolnav”, prin care

ne-am propus deprinderea tinerilor creștini cu respectul, compasiunea și milostenia față de persoanele bolnave. În contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, elevi din localitatea Albești, îndrumați de cadre didactice, preot și credincioși dornici să susțină astfel de proiecte, s-au deplasat în această frumoasă așezare în care trăiesc, conform ultimului recensământ, 25 de locuitori.

Într-o zi frumoasă de primăvară, tinerii voluntari au fost întâmpinați cu emoție, bucurie și recunoștință de către beneficiarii acestei acțiuni. Majoritatea persoanelor spre care ne-am îndreptat atenția se confruntă cu diferite probleme de sănătate, la care se adaugă lipsa unor persoane care să le ofere îngrijire și sprijin în activitățile gospodărești. Pachetele oferite au constat în alimente de bază și produse de igienă, fiind însoțite de un dialog folositor, atât pentru cei cărora le-am călcat pragul, cât și pentru elevi.

Cu acest prilej, aducem alese mulțumiri domnului Radu Moldovan, localnic al satului Șapartoc și custode zonal al traseului Via Transilvanica, reprezentanților Școlii Gimnaziale din Albești, părinților și elevilor implicați în realizarea acestei activități.

Pr. Augustin Corfariu

Lasă un comentariu