Constatări ale jandarmilor mureșeni în ultimele 72 de ore

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale, atât în mediul urban, cât și rural, precum și acțiuni de combatere a faptelor ilegale în domeniul piscicol, în județul Mureș. Pentru neregulile constatate, jandarmii au aplicat 56 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 7.000 lei.

31 de persoane au fost avertizate, în scris, pentru fapte care au adus atingere normelor de conviețuire socială, iar 9 persoane au fost sancționate, conform Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (republicată), cu amenzi în valoare totală de 3.800 lei pentru: consumul de alcool în spații publice, amenințări și adresarea de injurii, provocarea de scandal și apelarea în mod repetat la mila publicului.

16 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 avertismente și 10 amenzi, au fost aplicate, conform OUG nr. 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul și acvacultura, pentru pescuitul recreativ al oricăror specii de pești sub dimensiunile minime legale și nedeținerea sau neprezentarea permisului de pescuit. Reamintim cetățenilor că începând de astăzi, 9 aprilie 2024, se va institui prohibiția pentru pescuitul oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie - 7 iunie inclusiv. Îndemnăm cetățenii să susțină mecanismul și să înțeleagă importanța refacerii biologice a resurselor acvatice vii.

De asemenea, sâmbătă, 6 aprilie 2024, jandarmii au acordat sprijin la constatarea unei infracțiuni (furt din supermarket), unde s-au sustras produse cosmetice, în valoare de aproximativ 150 lei, dosarul fiind predat organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră și vă îndemnăm să solicitați sprijinul jandarmilor, la nevoie!

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un comentariu