Să redescoperim frumusețea lucrurilor mărunte din jurul nostru - FESTIVALUL LUMINII, CERCUL DE DONATORI 2024

Distribuie pe:

În 11 mai va avea loc cea de-a 11-a ediție a Festivalului Luminii la Târgu Mureș. Evenimentul se va desfășura în Cetatea din Târgu Mureș, fiind organizat în toată țara de membri ai filialelor Organizației Naționale Cercetașii României.

“Proiectul a început la Cluj-Napoca sub numele «Seara viselor împlinite»“, având scopul de a crea un mediu de relaxare în plina agitație a Clujului. Ideea a prins și s-a extins la nivel național. Astfel, a ajuns și la Târgu Mureș, doi ani mai târziu”, a precizat Laurențiu Pop, președinte al Filialei Târgu Mureș a Organizației Naționale Cercetașii României.

Anul acesta, mai exact astăzi, 11 aprilie, începând cu ora 17.30, la MultInvest Business Centre II (str. Gheorghe Doja nr. 64-68, etaj 6), cercetașii orașului nostru vor fi prezenți la Cercul de Donatori Mureș, unde invită la folosirea devizei lor, “Gata Oricând”, dar și să îi ajutați ca și anul acesta să poată oferi comunității o oportunitate de a se deconecta de la haosul cotidian la momentul prezent, prin intermediul activităților regăsite în festival. Pentru cei care nu pot ajunge fizic, se oferă posibilitatea de a dona online, pe site-ul Fundației Comunitare Mureș.

“Festivalul Luminii este evenimentul prin care noi, cercetașii, ajutăm comunitatea târgumureșeană să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte din jurul nostru care ne fac fericiți. Cu fiecare ediție creăm un spațiu perfect pentru deconectare de la haosul cotidian și de conectare la momentul prezent alături de cei dragi. Nu doar atât, dar și facilităm ateliere, oferim șansa talentelor locale să se remarce pe scenă sau prin expoziții de artă și antrenăm spiritul civic al tuturor voluntarilor care ne sprijină, fie ei cercetași sau voluntari externi”, a spus Anca-Ana Sâmpetrean, coordonator al Festivalului Luminii 2024.

Activitățile vor fi prezente prin intermediul atelierelor, momentelor artistice și a spațiului cetății iluminat cu mii de gulguțe: “Fă-ți propria gulguță”, “Desen cu Henna”, “Blind date with a book”, “Lași un secret, iei un secret”, “Atelier handmade”, “Împletituri și pictură pe față”, la care se adaugă board games, jocuri cercetășești și vânătoare de comori.

Cercetașii au lansat deja apelul pentru artiștii locali dornici să-și facă cunoscută munca și talentul în fața comunității locale, apel la care se poate răspunde până în 19 aprilie completând formularul de pe pagina lor de Instagram @cercetasii.romaniei-tirgumures. Pe lângă artiștii ce pot fi întâlniți la festival, cercetașii îi completează cu propriile stand-uri, cum ar fi: ,,Chităreală”, “Muzică pe vinil”, “Stand-up și Improvizații”, precum și vestitele jonglerii cu foc.

Cei care doresc să afle mai multe despre cercetășie sau pur și simplu să se bucure de festival și activitățile pregătite, sunt așteptați de cercetași în 11 mai, în Cetate.

(B.L.)

Lasă un comentariu