SĂRBĂTOAREA FLORILOR

Distribuie pe:

Cel mai mare și așteptat eveniment dedicat florilor, din județul Mureș, SĂRBĂTOAREA FLORILOR, va avea loc duminică, 12 mai 2024, în satul Curteni, comuna Sântana de Mureș, pe terenul de sport.

Va fi o simfonie de culori, miresme și forme. Sute de specii de flori pentru decorarea teraselor, balcoanelor și curților, plante ornamentale, arbori, arbuști și plante aromatice vor fi expuse și comercializate de cei peste 45 de florari ai comunei, în cadrul târgului floral, care va fi deschis între orele 10.00 și 20.00.

Pe parcursul evenimentului, ajuns la cea de-a 22-a ediție, organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru vizitatori.

Pentru cei mici vor fi organizate ateliere de grădinărit unde copiii vor învăța cum se plantează și se îngrijește o floare. Tot pentru copii va fi amenajată o zonă de jocuri, lucru manual și pictură pe față.

Programul artistic de la scenă va fi de asemenea variat. Dansatori și interpreți locali, copii din comună, elevi ai Școlii Populare de Arte Târgu Mureș, dar și invitați de peste hotare au pregătit un spectacol pentru toate gusturile.

Pe lângă florari, la târg vor veni și producători de bunătăți și mic artizanat, iar cei care doresc să ia o gustare vor putea alege din bunătățile pregătite pe loc.

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali și este organizat de Asociația Mercur Creativ, în parteneriat cu Primăria Sântana de Mureș.

Sâmbătă, în preziua Sărbătorii Florilor, de la ora 16.00, Asociatia Aranykalasz organizează, pe aceeși scenă din Curteni, cea de-a VI-a ediție a festivalului de dans popular din Curteni, un eveniment internațional de dansuri la care participă ansambluri din România și Ungaria.

Cristina Manoilă Event manager

Lasă un comentariu