Ludovic Orban: Peste 75% dintre OUG adoptate de guvernele Ponta nu au fost supuse dezbaterii publice

Distribuie pe:

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat luni că 75% dintre ordonanțele de urgență adoptate de Guvern nu au fost supuse dezbaterii publice.

El a precizat că Guvernele conduse de Victor Ponta începând din mai 2012 au adoptat 294 de OUG, dintre care 94 pe parcursul anului 2014, ceea ce i se pare „un număr uriaș".

„Victor Ponta să își aducă aminte că Guvernul răspunde în fața cetățenilor prin intermediul Parlamentului, că este obligat în procedura de adoptare a legilor să țină cont de Parlament, să țină cont de opinia exprimată de cetățeni", a spus Ludovic Orban, luni, în plenul Camerei Deputaților, după discursul premierului Victor Ponta privind prioritățile de guvernare în prima sesiune parlamentară ordinară a anului 2015.

Ludovic Orban a subliniat că, în privința Codului fiscal, acesta a fost modificat de 28 de ori, dintre care de 17 ori prin OUG și OG.

„România are nevoie de un Cod fiscal rezultat al unei dezbateri ample, care să fie adoptat prin consultarea tuturor celor implicați din societate în adoptare și care să rămână în vigoare 10-12 ani pentru a fi predictibil pentru orice om care vrea să facă o afacere în România", a adăugat Orban.

Liderul PNL a acceptat că România a avut creștere economică, dar susține că aceasta ar fi putut fi mai mare cu cel puțin 1% dacă nu ar fi fost inițiate „taxe fără sens (acciza suplimentară la combustibil, taxa pe stâlp)" și ar fi fost "tratate cu mai multă seriozitate investițiile publice".

„Creșterea economică e deocamdată pe hârtie, nu se simte în buzunarele românilor", a mai spus Orban.

Lasă un comentariu