Dumnezeule, cercetează-mă și cunoaște-mi inima!

Distribuie pe:

Maria, o femeie foarte credincioasă, se întoarce într-o seară de la sfânta slujbă, de la Biserică, și ajungând în fața ușii casei sale, aude vocea lui Dumnezeu, care i se adresează astfel:

- Maria, știu că ai avut un trai greu, că soțul tău, care n-a prea fost ușă de biserică, a trecut la cele veșnice și ai rămas văduvă. Știu că cei trei copii ai tăi au crescut mari și sunt astăzi la casele lor, departe de țară. Știu că îți petreci o mare parte din timp la biserică și participi la toate slujbele. Eu sunt Dumnezeu și aș vrea să fac ceva pentru tine. Spune, ce ți-ai dori?

- Doamne văd că le știi pe toate. Dacă vrei să faci ceva pentru mine, atunci mai dăm câțiva ani de trăit.

- Bine, îi răspunde Dumnezeu, pentru că ai fost credincioasă, vei mai trăi treizeci de ani…

Noaptea, Maria a visat foarte frumos. A doua zi dimineața, merge la bancă, scoate banii de înmormântare și se duce drept la o clinică de chirurgie estetică și cere lifting, liposucțiune, silicoane, vopsea blondă etc… Ce mai, după două zile era ca Pamela Anderson!

Iese Maria din clinică și... în stradă, o calcă un autobuz. Sosește în mare viteză Smurd-ul, e urcată în salvare și transportată spre spital. Pe drum, Maria cu ochii spre cer, întreabă tristă pe Dumnezeu:

- Doamne, dacă mi-ai promis că mai trăiesc treizeci de ani, de ce ai lăsat autobuzul să mă accidenteze și să mă omoare?

- Vai, Maria, îi zice Dumnezeu, crede-mă, nu te-am mai recunoscut!

Lasă un comentariu