FESTIVITĂȚI DE ABSOLVIRE A CLASEI A XII-A

Distribuie pe:

Scrisoare către absolvenți

Prof. Ioan Macarie, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, cu prilejul festivităților de închidere a anului școlar pentru elevii claselor a XII-a:

,,Distinși invitați, îmi permit să mă adresez așa pentru că noi toți, de aici, azi, formăm un frumos întreg. Suntem un frumos întreg pentru că avem gânduri comune, aflându-ne la sfârșit și început de drum. Performanțele unei școli sunt condiționate de valoarea membrilor care o impun. Azi evocăm doar o frântură de viață a unui frumos întreg, o perioadă de tinerețe studioasă a acestor absolvenți.

Un sfat pentru voi, dragi absolvenți: cartea și învățătura să vă fie trambulină în viață și niciodată să nu vă urcați într-o corabie care înclină să se scufunde".

 

La Liceul Teoretic „Joseph Haltrich" din Sighișoara, anul școlar 2016-2017 a fost absolvit de 103 elevi, șefă de promoție fiind Corina Marcu din clasa a XII-a E, aflăm de la prof. Mircea Maier, directorul unității de învățământ mureșene.

 

,,La Colegiul Național ,,Unirea" din Tîrgu-Mureș"

Dragi absolvenți, festivitatea de absolvire s-a încheiat și sunteți gata să începeți călătoria vieții voastre. Știu că aveți multe sentimente contradictorii, dar acest lucru este normal. Cele mai importante momente din viață sunt foarte rar definite printr-o singură emoție. De aceea, momentele frumoase vi se par mai prețioase, iar cele mai puțin frumoase, mai suportabile.

Acum 4 ani am început un drum împreună. Aveam mari emoții pentru noii mei boboci. De-a lungul celor patru ani, am descoperit că putem să privim, împreună, cu încredere spre viitor. Pentru că ați fost și sunteți curajoși, dăruiți și încrezători în steaua voastră. V-am mulțumit deja tuturor că m-ați primit pe steaua voastră.

M-am gândit mult ce sfaturi de viață să vă dau. Nu am răspunsuri la toate problemele lumii (chiar dacă am trăit o vreme destul de lungă pe acest pământ). Sper că, împărtășindu-vă o părticică din sufletul meu, vă voi ajuta să vă descurcați atunci când vor apărea întrebările.

Căutați să descoperiți cine sunteți și fiți voi înșivă. Străduiți-vă să fiți onești, respectuoși și fericiți. Nu uitați niciodată că nu sunteți singuri - aveți familia, prietenii și pe Dumnezeu alături de voi. Descoperiți ce flacără arde în voi și vă împinge înainte. Încercați să o țineți aprinsă.

Țineți minte că există o vreme pentru fiecare lucru și că unele lucruri este bine să le lăsați pentru altă dată. Amintiți-vă să vă opriți uneori, să vă odihniți și să vă bucurați de minunea fiecărei zile noi. Păstrați-vă în inimă căminul și puneți-vă inima în locul pe care îl veți numi cămin. Nu uitați că cel mai simplu semn de bunătate poate însemna enorm și că voi puteți schimba lumea.

Puneți-vă întrebări și dați-le voie să vă stârnească atunci când vă copleșește automulțumirea. Țineți minte să credeți în voi și în minuni.

Sunt sigură că vă veți descurca. Dar, nu uitați, una din iubirile mele v-am dăruit-o vouă. Atunci când veți avea nevoie, eu voi fi acolo, pentru că voi aveți o părticică din sufletul meu.

Felicitări pentru noul început!

Prof. Cristiana Chira

 

La Colegiul Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureș a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, festivitatea de absolvire a claselor a XII-a.

Este o tradiție a liceului ca festivitatea să aibă loc în curtea școlii, dar, pentru că timpul nu a permis acest lucru, sala de sport a găzduit emoționantul eveniment, dovedindu-se neîncăpătoare pentru mulțimea adunată.

La festivitate au participat inspectorul școlar general, prof. Ioan Macarie, din partea Primăriei Târgu-Mureș - dl prof. Matei Dumitru, care a fost mulți ani directorul prestigioasei instituții de învățământ târgumureșene, dl prof. ing. Viorel Socol - director, prof. Diana Cozma Matei - director adjunct, prof. Daniela Marin - consilier educativ. Șefă de promoție în acest an școlar la Colegiul Agricol ,,Traian Săvulescu" din Târgu-Mureș este eleva Mărginean Mădălina, din clasa a XII-a Tehnician în Administrație.

Au rostit alocuțiuni atât inspectorul școlar general - prof. Ioan Macarie, conducerea Colegiului - prof. ing. Viorel Socol și prof. Diana Matei, dl prof. Matei Dumitru, din partea Primăriei, precum și eleva Mărginean Mădălina, în numele absolvenților, respectiv Vlad Florea, reprezentantul elevilor clasei a XI-a.

Tot conform tradiției s-a predat și Cheia succesului.

Cele nouă clase au fost însoțite de diriginții lor, care au înmânat premiile și mențiunile absolvenților.

Evenimentul a fost prezentat de prof. Veronica Ciuchină.

,,Le dorim mult succes în viață absolvenților noștri!"

Lasă un comentariu