Concursul Național de Biologie ,,George Emil Palade"

Distribuie pe:

Organizat începând cu anul 2002, la inițiativa Inspectoratului Școlar al Județului Prahova, Concursul de Biologie „George Emil Palade" a apărut ca un „stimulent competițional" pentru elevii din clasele de gimnaziu în vederea pregătirii lor pentru olimpiadele școlare de Biologie, naționale și internaționale. Denumirea s-a dorit a fi un semn de prețuire pentru savantul american, de origine română, George Emil Palade, laureat al premiului Nobel pentru fiziologie și medicină în anul 1974, pentru „descoperiri fundamentale în domeniul unei serii esențiale de structuri supracomplexe, cu înaltă organizare, prezente în toate celulele vii". S-a considerat că elevii vor avea astfel o motivație temeinică spre studiul Biologiei.

Concursul, ce se adresează elevilor din clasele a V-a și a VI-a, a fost înscris, începând cu anul școlar 2014-2015, în Calendarul concursurilor naționale școlare fără finanțare M.E.N.

Etapa națională se va desfășura on-line sâmbătă, 10 iunie, la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș, aflăm de la prof. Florin Pop, inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Din județul Mureș s-au calificat la faza națională Ban Mara (foto), elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureș (prof. Biologie Nicoleta Bota) și Nistor Anamaria Ioana, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială ,,Dr. Bernady Gyorgy" din Târgu-Mureș (prof. Biologie Moldovan Mariana Alina).

Lasă un comentariu