Crește numărul studenților străini la UMF Târgu-Mureș!

Distribuie pe:

Numărul candidaților străini care aplică la programele de studiu în limba engleză de la facultățile de Medicină și Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș înregistrează o creștere semnificativă, de la un an la altul, arată datele publicate, recent, pe site-ul instituției.

Potrivit sursei citate, în acest an s-au înscris la UMF Târgu-Mureș 450 de candidați străini, cu 186 mai mulți decât în anul 2016, și de peste patru ori mai mulți față de anul 2013.

Cei 450 de candidați concurează pentru 150 de locuri cu taxă la Medicină, respectiv 30 de locuri cu taxă la Medicină Dentară puse la dispoziția studenților străini pentru anul universitar 2017-2018 de către UMF Târgu-Mureș, interviurile fiind programate pentru începutul lunii septembrie.

Potrivit conducerii UMF, procedura de „early admission" (admitere timpurie - n.n.), implementată în urmă cu trei ani, este unică la nivel național și extrem de utilizată de universitățile mari din străinătate. Această procedură oferă avantajul asigurării unui loc în programele de studiu în limba engleză cu câteva luni mai devreme decât majoritatea solicitanților, cu condiția, însă, ca aceștia să fi obținut rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat sau echivalentul acestuia, în țara de origine.

„Principalul avantaj al acestui sistem este acela că prin acest tip de admitere universitatea recrutează candidații care, într-adevăr, doresc să studieze la UMF Târgu-Mureș, și nu pe cei care au fost anterior refuzați la alte universități, fapt care crește calitatea celor admiși", a declarat rectorul UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, potrivit sursei citate.

Candidații care doresc să studieze la UMF Târgu- Mureș vin din țări precum Germania, Italia, Ungaria, Austria, Suedia, Finlanda, Norvegia, SUA, Israel,  India, dar și din America de Sud sau de pe continentul african, se mai menționează în comunicatul citat. 

Lasă un comentariu