PE URMELE MATERIALELOR PUBLICATE - POCLOȘUL, DIN NOU CURAT! PENTRU CÂTĂ VREME?

Distribuie pe:

Articolul de atitudine civică “Pocloșul, din nou groapă de gunoi?” publicat în ziarul nostru de vineri, 22 martie, chiar de Ziua Mondială a Apei, a avut o reacție promptă din partea conducerii Apelor Române. În dimineața aceleași zile, o echipă de lucrători formată din personal al Direcției Apelor și de la Penitenciar,costumați corespunzător, au trecut, chiar de la primele ore, la strângerea gunoaielor de pe fundul albiei, constând în cea mai mare parte din PET-uri și pungi de plastic, asezonate și cu obiecte mai mari (gunoiul la gunoie trage, nu-i așa?).

Pentru promptitudinea cu care s-a acționat, proprietarul pârâului, Apele Române, merită felicitări, numai că, doar cu aceste gesturi problema păstrării albiei curate a Pocloșului nu este nici pe departe soluționată, dacă din acest scenariu vor lipsi mereu și ceilalți actori: Primăria, prin Poliția Locală, cetățeanul și atitudinea civică a celor care, prin atitudinea lor, continuă să murdărească orașul, sau se fac că nu-i observă pe autorii acestor fapte reprobabile.

Pentru că prin această binevenită intervenție, problema nu se va rezolva definitiv (murdărirea albiei a reapărut,la o zi-două), extinzând cazul la nivelul întregului oraș, conducerea primăriei, Consiliul Local, vor trebui să-și redimensioneze preocupările privind curățenia, ordinea și liniștea publică a orașului, uitate în ultima perioadă, lăsând la voia întâmplării acest efort educativ, care cu două decenii în urmă a fost cuvânt de ordine în procesul educațional al acestei instituții. Pe această cale, municipiul Târgu-Mureș a reușit să se înscrie, printre cele mai civilizate orașe ale României. Așadar, așteptăm din partea acestor factori de răspundere o nouă abordare, complexă și completă, pentru că în acest domeniu este nevoie de un suflu nou, care să aibă drept rezultat continuarea pe o nouă treaptă a acestui proces civic, educativ.

 

În urma acțiunii de ecologizare a Pocloșului s-au adunat 121 de saci cu deșeuri și gunoaie, de către 8 salariați ai Administrației Bazinale de Apă Mureș și 13 deținuți în regim de voluntariat. Porțiunea igienizată (salubrizată), de la limita la intrarea în Târgu-Mureș (hipermarkert Auchan) până la str. Budai Nagy Antal.

 

Foto:

Stanga: Pocloșul, din nou curat! Pentru câtă vreme?

Dreapta sus: În amonte de B-dul “1 Decembrie 1918”

Dreapta jos: În aval de B-dul “1 Decembrie 1918”

Lasă un comentariu