FINANȚAREA COLECTĂRII SELECTIVE A DEȘEURILOR DIN INSTITUȚIILE PUBLICE - DE LA BUGETUL LOCAL

Distribuie pe:

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege potrivit căruia finanțarea colectării selective a deșeurilor în instituțiile publice și achiziționarea recipientelor se asigură din bugetul unității administrativ-teritoriale sau din bugetul operatorilor de salubritate.

Proiectul de lege modifică și completează în acest sens Legea nr. 132/2010 privind colectarea selectivă a deșeurilor în instituțiile publice și a fost adoptat cu 238 voturi pentru și o abținere.

Potrivit proiectului, instituțiile publice sunt obligate să asigure finanțarea pentru colectarea selectivă a deșeurilor generate în cadrul acestora. Fac excepție unitățile și instituțiile de învățământ. Finanțarea colectării selective și achiziționarea recipientelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor se asigură din bugetul unității administrativ-teritoriale sau din bugetul operatorilor de salubritate, în funcție de prevederile contractului de delegare a gestiunii serviciului.

Deșeurile colectate selectiv vor fi cântărite la predare, iar cantitățile vor fi consemnate într-un registru de evidență a deșeurilor colectate selectiv. Datele din registru vor fi raportate trimestrial către Agenția Națională pentru Protecția Mediului și nu lunar, cum este în prezent în lege.

Această lege intră în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Camera Deputaților este for decizional.

Lasă un comentariu