DUȘMANUL DIN ȚIGĂRILE ELECTRONICE - ACETATUL DE VITAMINA E

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani, de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, citați de descopera.ro, susțin că bolile pulmonare declanșate de folosirea țigărilor electronice se datorează... acetatului de vitamina E.

“În studiul nostru, am detectat, pentru prima dată, în țigările electronice, o potențială toxină care oferă motive de îngrijorare, și anume acetatul de vitamina E.

Pentru a identifica acetatul de vitamina E, am prelevat mostre din țesuturile pulmonare, de la 29 de pacienți, provenind din 10 state americane.

Înainte de această cercetare, am descoperit vitamina E ca o substanță de risc în cazurile de îmbolnăvire, fiind identificată în mostrele de produse pe bază de canabis.

Acetatul de vitamina E este foarte lipicios. Te poți gândi la el ca la miere. Și atunci, când intră în plămân, rămâne acolo.

De precizat că acetatul de vitamina E este adesea folosit în produsele de contrabandă pentru țigări electronice, fiind utilizat pentru a reduce concentrația de THC (tetrahidrocanabinol, ingredient activ din canabis, care alterează funcțiile minții).

De obicei, acetatul de vitamina E nu provoacă probleme atunci când este înghițit ca supliment de vitamine sau când este aplicat pe piele. Cu toate acestea, cercetările noastre sugerează că, atunci când acetatul de vitamina E este inhalat, acesta poate interfera cu funcția normală a plămânilor.

Până când relația dintre acetatul de vitamina E și sănătatea plămânilor nu este înțeleasă mai bine, este important ca acetatul de vitamina E să nu mai fie adăugat în lichidul pentru țigările electronice”, atrag atenția experții americani.

Lasă un comentariu