MOMENTE DE VIS ÎN BISERICA GRECO-CATOLICĂ “ADORMIREA MAICII DOMNULUI”!

Distribuie pe:

Începând cu duminică, 22 decembrie 2019, pe parcursul zilelor de prăznuire a Nașterii Mântuitorului, la inițiativa părintelui protopop Ioan Fărcaș, comunitatea noastră greco-catolică, din parohia nr. IV, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din Târgu-Mureș, a beneficiat de un vast program sărbătoresc. Debutul a aparținut corului preoților greco-catolici din Protopopiatele Târgu-Mureș și Râciu, condus de pr. Toader Dulău, care ne-a oferit momente înălțătoare, când într-adevăr simțeai cum: “Cerul și pământul în cântări răsună, Îngeri și oameni cântă împreună”. Concertul a continuat cu alți colindători dragi nouă, cunoscuta Corală “Armonia” a parohiei noastre, condusă de doamna dr. Mirela Gliga, care a răspândit multă bucurie și căldură sufletească prin colindele lor frumoase.

Seara s-a încheiat cu, cunoscutul colind “Ce vedere minunată”, unde glasul tuturor creștinilor prezenți în Grădina Maicii Sfinte, de pe strada Armoniei, s-a înălțat spre “Cuvântul din cer, care în trup se arată”.

Prima zi de Crăciun, după săvârșirea Sfintei Liturghii, corul de copii din parohie, sub îndrumarea doamnei Maria Pol, a prezentat un excelent program de poezii și colinde, spre marea satisfacție a creștinilor participanți la slujba religioasă.

În a doua zi de Crăciun a venit rândul unui grup de foști absolvenți ai Liceului de Artă din Târgu-Mureș, astăzi studenți, să pre-zinte un program inedit, de colinde (voci și instrumente) interpretate într-o manieră încântătoare.

În încheiere, părintele protopop Ioan Fărcaș a mulțumit preoților, corului, interpreților și nouă, celor prezenți într-un număr foarte mare. I-am răsplătit cu aplauze, cu admirație și îi asigurăm că nu îi vom uita din rugăciunile noastre. Vă mulțumim din suflet, părinte Ioan Fărcaș, mulțumim tuturor pentru momentele magice pe care ni le-ați oferit.

Sărbători binecuvântate tuturor!

Lasă un comentariu