CELE MAI BUNE ALIMENTE ÎN PANDEMIE

Distribuie pe:

Întrucât multe țări îndeamnă populația să rămână acasă în această perioadă de pandemie cu Covid-19, specialiștii în nutriție s-au concentrat să găsească soluții practice pentru mâncare de calitate, în timpul în care suntem obligați să păstrăm distanțarea socială. Ceea ce mâncăm influențează sănătatea noastră și puterea organismului de a lupta cu diferite boli, inclusiv cu noul coronavirus.

Chiar dacă nu au găsit alimentul perfect, nutriționiști din întreaga lume, citați de descopera.ro, au analizat peste 1.000 de alimente crude, întocmind o listă cu ingredientele care oferă cel mai bun echilibru al cerințelor nutriționale zilnice, care să ne protejeze sănătatea.

Potrivit acestora, cheia succesului constă în consumarea unor alimente extrem de nutritive, însă în cantități echilibrate, pentru a nu depăși cantitățile zilnice recomandate și să ne facem, în acest fel, mai mult rău decât bine.

Fructele și legumele au multe vitamine - Acest lucru este deosebit de important atunci când suntem scoși din rutina obișnuită și, trebuie să recunoaștem, că mulți dintre noi au fost izolați cu forța în timpul pandemiei actuale.

În opinia experților, pe primul loc în topul alimentelor cu cel mai mare aport nutrițional se află... migdalele. Acestea sunt bogate în acizi grași mononesaturați și sunt eficiente în sănătatea cardiovasculară și în diabet. Au 579 de kilocalorii (kcal) pe 100 de grame și un scor nutrițional de 97.

Pe locul al doilea, se află fructele de Cherimoya (numite și mere în formă de inimă). Acestea sunt cărnoase și dulci și au o pulpă albă. Sunt bogate în zahăr și vitaminele A, C, B1, B2 și potasiu, obținând scorul de 96.

Pe locul al treilea, s-a clasat... un pește - percuta, din Oceanul Pacific (sau peștele de piatră, peștele trandafir sau bibanul roșu). Acesta conține 79 kcal pe o 100 de grame, are conținut ridicat în proteine și este sărac în grăsimi saturate. Scor nutrițional - 89.

Bine sunt clasate și cartoful dulce, smochinele, ghimbirul, pătrunjelul, dovleceii, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, portocalele, bananele, mazărea (sursă excelentă de proteine, carbohidrați, fibre alimentare, minerale și vitamine solubile în apă), vișinele, nucile și spanacul proaspăt.

Grăsimea de porc - Cu toate că mulți ne ferim de ea, grăsimea de porc (inclusiv untura) este, potrivit specialiștilor, unul dintre alimentele care îi asigură organismului nutrienții de care are nevoie. Cu 632 kcal la 100 de grame, grăsimea de porc se află pe locul 8 în topul alimentelor, cu un scor nutrițional de 73.

Aceasta este o sursă foarte bună de vitamina B și minerale. De asemenea, grăsimea de porc este mai nesaturată și mai sănătoasă decât grăsimea de miel sau de vită.

 

 

Lasă un comentariu