ÎN FINLANDA, CÂINI DRESAȚI PENTRU DEPISTAREA CORONAVIRUSULUI!

Distribuie pe:

HotNews.ro scrie despre experimentul din Finlanda, în care se folosesc câini dresați să miroasă persoanele infectate cu noul coronavirus și care a dat primele rezultate, acestea fiind foarte promițătoare.

“De la momentul instalării cabinei de testare în sala de sosiri de pe aeroportul Helsinki-Vantaa, la sfârșitul lunii trecute (septembrie 2020), trei câini (Kossi, ET și Miina) au adulmecat până la 2.200 de pasageri, virusul fiind detectat în cazul a 0,6% dintre ei.

Primele rezultate ale experimentului, care va continua până în luna decembrie, apar similare cu rata de detectare a testelor PCR efectuate, voluntar, de către călători, la sosire.

Am efectuat 16 - 17.000 de teste PCR pe aeroport și mai puțin de un procent este pozitiv, a explicat Timo Aronkytö, viceprimarul orașului Vantaa. În concluzie, rezultatele testelor PCR sunt aproape identice cu cele găsite de câini.

Dincolo de potrivirea procentuală, trebuie să vedem acum dacă patrupedele au detectat coronavirusul la acele persoane depistate pozitiv la testarea PCR sau există inadvertențe.

Experimentul mai arată că anumite rase de câini pot detecta Covid-19 cu o precizie de aproape 100%. Nu a fost remarcată nicio reticență din partea pasagerilor. În fiecare zi, aproape 100 de călători se aliniază pentru acest test gratuit.

În prezent, se antrenează un al patrulea câine, un ciobănesc german pe nume Valo, pentru a suplimenta numărul animalelor care participă la experiment. Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki, instituția aflată în spatele experimentului, în colaborare cu specialiștii din organizația Wise Nose, speră ca studiul lor să convingă guvernul să finanțeze metoda și să o aplice în zona obiectivelor turistice și în locurile unde sunt organizate evenimente ce implică mari mase de oameni” scrie sursa citată. (L.P.)

 

Lasă un comentariu