FACTORII POȘTALI, TRANSFORMAȚI ÎN... ASISTENȚI COMUNITARI?!

Distribuie pe:

Odată cu digitalizarea și îmbunătățirea serviciilor poștale, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a propus ca factorii poștali să fie pregătiți pentru a deveni... asistenți comunitari.

“Sunt foarte mulți factori poștali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceștia ar putea fi pregătiți să devină asistenți comunitari. Este un proiect.

Factorii poștali cunosc foarte bine comunitatea în care își desfășoară activitatea și, în anumite situații neobișnuite, ei trebuie să sesizeze autoritățile.

Vă dau un exemplu puțin mai macabru. Se întâmplă uneori ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință, după o perioadă destul de lungă de timp. Or, avem acești factori poștali care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze astfel de lucruri neobișnuite. Restructurarea vine ca o consecință a digitalizării.

Toată lumea așteaptă să vadă Poșta Română profitabilă. După cum a anunțat Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române, 300 din cei aproximativ 1.600 de angajați cu funcții administrative și de conducere ar urma să fie concediați în perioada următoare, după analiza performanței și eficienței acestora în companie”, a declarat ministrul Ciprian Teleman, la Antena 3. (L.P.)

Lasă un comentariu