“MUNCA FĂRĂ FORME LEGALE - UN PAS MAI APROAPE DE TRAFICUL DE PERSOANE”

Distribuie pe:

Elevii Liceului “Bocskai Istvan” din Miercurea Nirajului au fost informați despre exploatarea prin muncă, în cadrul Campaniei naționale “Munca fără forme legale - Un pas mai aproape de traficul de persoane”, implementată la nivel local de Centrul Regional Tg. Mureș.

Interesați să muncească după finalizarea studiilor, mai ales în străinătate, elevii au primit cu interes informațiile și materialele de prevenire, care cuprind informațiile principale pentru evitarea victimizării și despre drepturile care se pierd atunci când se acceptă “munca la negru”. Au fost aduse în atenție instituțiile care îi pot ajuta, respectiv INCA România și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, prin linia telefonică 0800.800.678.

“Mulțumim unității școlare pentru interes și sprijin în această activitate”, spunea comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

B.B.

Lasă un comentariu