Devastatorii!

Distribuie pe:

Nuci, meri, peri, cireși, vișini, tot ce a fost întâlnit în calea lor, a inșilor cu un comportament total deviant, din afara civilizației, a căzut sub tăișul securii! Lemn de foc! După acel știut „model țigănesc", totul a fost tăiat la un metru de la pământ! Fără milă! Fără cruțare! Doar nu ei, cei din Valea Rece, i-au sădit acolo, ci acei grijulii și buni gospodari târgumureșeni, prin grădinile de odinioară ale lor, până n-au năvălit prin ele, ca lăcustele, cu securile, acești devastatori!

O căsuță a rămas fără acoperișul din tablă, fără uși, fără ferestre, gata-gata să se prăbușească. Din truda omului s-a ales praful și pulberea! Un pensionar, spre seară, întorcându-se din grădină, unde a muncit toată după-amiaza, când vrea să se îmbrace, să se întoarcă acasă, constată că i-au dispărut pantalonii. I-au fost furați cu cei câțiva lei, de acei netrebnici pândind prin tufișurile din preajmă. O doamnă, grijulie, pe timp ce lucra în grădină, și-a ascuns ceasul, cheile de la autoturism, cerceii și brățara, sub pernă. Întoarsă în căsuță și ea constată că toate au dispărut. Hoții sunt versați! Un alt gospodar, ca să nu mai cheltuiască banii familiei pentru cumpărarea unei găini sau a unei rațe, a hotărât să le crească acolo, la căsuța lui. Omul, pensionar fiind, acolo și dormea. O singură noapte a lipsit, chemat să rezolve alte treburi la ordinea zilei. În dimineața următoare, întorcându-se a constatat, stupefiat, că toate găinile și rațele i-au fost furate. Toată grija și munca lui!

Din păcate, legile românești, atât de permisive, încurajează hoția! Îi încurajează pe cei trăind din furt, fără muncă, după niște legi stupide, printre care se situează și cea privind plata nemuncii în România! Or, nu-i corect! Le dai trântorilor un ban nemuncit, din truda și impozitele noastre, împovărătoare, ale tuturor, și să nu le pretinzi, să nu-i obligi să presteze o activitate în folosul societății, care-i suportă cam cu prea multă îngăduință, e cam prea de tot!

Și când te gândești, ce au mai protestat ei la propunerea legislativă a deputatului Bogdan Diaconu, privind revenirea, în cazul etniei lor, la denumirea de „țigan", cu toate derivatele lui, așa cum li se spune într-o întreagă Europă. Precedentul este o găselniță a lui Petre Roman, prin acel decret stupid, de pe când era premier, prin care țiganii se numesc „romi". La singular „rom"! Adică, abrevierea de la România și român! Se poate așa ceva? Ce cumplită confuzie! Iată că pe la noi, dar nu și pe la alții, se poate! Într-adevăr, ca la noi la nimenea!

Revenind la acei devastatori, cu un comportament barbar, demolatori ai tot ce întâlnesc în cale, ne simțim obligați să le amintim, din nou, organelor abilitate ale statului, alineatul 2 din articolul 44 din Constituție: „Proprietatea privată este garantată și ocrotită, în mod egal, de lege…" Adică, și acei pensionari, oameni care au muncit o viață pentru Statul Român, au plătit și plătesc, de când se știu, taxe și impozite, care au grădinile (vreo 10 familii deja acolo locuiesc) pe fosta stradă Dealul Viile 1 Mai, azi Jean Monet, trebuie să aibă proprietatea apărată, să nu fie doar un privilegiu al bogaților cu vilele la Platoul Cornești! Bine ar fi ca bunul lor să fie apărat, de acele autorități ale statului, care, la cunoscutul pod, mai multă grijă au de prostituatele de pe Calea Sighișoarei!

Lasă un comentariu