Artiști, prietenii, creație cu iz de briză, în Tabăra Națională de Pictură „Sailor" din Mangalia

Distribuie pe:

Marea, cu misterioasele ei adâncuri, a fost și va fi sursă de inspirație pentru poeți, prozatori, compozitori, dar și pentru pictori. Aici, de-a lungul malului mării, totul pare de vis, timpul parcă se oprește în loc, iar sufletul omului devine plăsmuitor, se înalță, îi simte mirajul, iar briza împrăștie umbrele care pot să acopere nepăsarea și indiferența. Aici, artistul se regăsește și poate dărui din prea-plinul sufletului său. Fărâma de creație care însuflețește pânza este rodul multor frământări, un rezultat ce reflectă frumusețea sufletului creator.

Plasticienii Maria Mera, Cristina Petria, Adriana Neghirlă, Istvan Benko, Emilia Lupu, Laurențiu Ivan, Klara Pădurean, Krisztina Balazs din județul Mureș, Victor Cacoveanu din județul Alba, Olimpia Spineanu Coman din județul Sibiu, Mariana Milășan, Dorin Lupu, Eugenia Cacoveanu, Aniko Benko, Josef Szabo, și Piroska Szabo au creat, inspirați de minunățiile litoralului românesc, au așezat pe pânză toate simțămintele născute din misterele și mirajul mării. Valuri, nebunia culorilor mării, minunatul miros al brizei i-au inspirat pe artiști, iar creațiile lor au înseninat ziua vernisajului.

Prima ediție a Taberei Naționale de Pictură 2 Mai-Mangalia a fost vernisată în data de 9 septembrie 2016, și a fost prezentată de dr. George Stanca, Camelia Luca, Lucian Luca, Ilarie Gheorghe Opriș, Victor Cacoveanu și Cristina Petria. Vorbitorii au apreciat minunăția compozițiilor, armonia culorilor, stilurile fiecărui artist, varietatea temelor alese și i-au felicitat pe organizatori pentru strădanie.

„I-am întâlnit la Tabăra din 2 Mai, - scria George Stanca - și i-am văzut lucrând de zor. Afară, în interior, la soare, la umbră. Ca niște furnicuțe. Furnicuțe creatoare. Naturi statice, peisaje... Se cunosc între ei bine, nu-s pentru prima oară împreună. Se respectă... Căci, pe lângă creație, am descoperit un lucru poate mai important: e un act de socializare."

Este nemaipomenit... cum taberele de pictură unesc oameni, cum iubitorii de artă dăruiesc, susțin material arta, își dedică o parte din timpul și din sufletul lor! Gazda Complexului Turistic „Sailor" Mangalia, doamna Camelia Luca, împreună cu domnul Ilarie Gheorghe Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, au organizat această Tabără Națională de Pictură, din dragoste pentru artă și pentru oameni. Dragostea pentru cei din jur este molipsitoare. Toți cei care au participat măcar o dată, la o singură Tabără de Pictură, vor continua prieteniile născute aici, relațiile stabilite aici vor dura o viață întreagă. Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu