ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

Distribuie pe:

Luni, 3 octombrie 2016, la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureș, director profesor Dumitru Matei, s-a desfășurat cea de a V-a ediție a evenimentului de mai sus, acțiune prevăzută în calendarul activităților educative regionale.

Evenimentul a fost organizat de unitatea de învățământ mureșeană condusă de profesorul doctor Daniel Raduly. Această manifestare importantă în viața elevilor a fost susținută de Primăria Târgu-Mureș, Institutul Francez din Cluj, Biblioteca Sceaux, Asociația Română a Profesorilor de Franceză (AKPF). La acest eveniment au participat Colegiul Economic „Transilvania", Colegiul Agricol „Traian Săvulescu", Liceele Tehnologice „Elecțromureș", „Ion Vlasiu", „Avram Iancu", „Gheorghe Șincai", „Aurel Perșu", „Traian Vuia" toate din Târgu-Mureș și Liceul Tehnologic „Solomon Halită" Sângeorz-Băi (BN), Colegiul Agricol „Daniel Popovici Barcianu" Sibiu și Colegiul Tehnic „Napoca" din Cluj-Napoca.

După un scurt moment muzical profesorul doctor Daniel Raduly a anunțat scopul acestei manifestări, cât și participanții, după care a invitat la microfon pe profesorul Ștefan Someșan, inspector școlar general la ISJM, care spunea: „Felicit conducerea școlii pentru că este alături de domul profesor, care a putut organiza și în acest an acțiunea." În continuare profesorul Dumitru Matei, directorul școlii organizatoare, arăta: „Mă bucur în același timp că participă liceele tehnologice și ceea ce veți demonstra astăzi o să pună în valoare faptul ca și aceste licee au nevoie de oameni de viitor."

După aceste momente elevii participanți la manifestare s-au organizat în cele 11 ateliere în care elevii din liceele tehnologice au fost puși să se exprime, să gândească, să creeze și să se joace în cele doua limbi de circulație internațională, engleză și franceză, iar pe Facebook a fost organizată o secțiune online pentru a facilita participarea elevilor.

În urma concursului organizat cu acest prilej concurenții au primit agende, tricouri personalizate, șepci personalizate etc.

După o departajare făcută de cadrele didactice prezente, au fost acordate trei premii 1, 2 și 3.

Organizatorii mulțumesc tuturor sponsorilor care au contribuit la buna desfășurare a manifestării cât și mass-media mureșeană pentru mediatizarea acestui important eveniment.

Lasă un comentariu