Impozitele și taxele locale vor fi la același nivel cu cele din anul 2016

Distribuie pe:

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureș, convocați joi, 24 noiembrie 2016, într-o ședință ordinară de lucru, au avut pe ordinea de zi a ședinței, 36 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea, 4 proiecte de hotărâri au fost retrase, două au fost respinse și unul amânat.

În ceea ce privește impozitele și taxele locale pe anul 2017, prezentul proiect înaintat are la bază nivelurile impozitelor și taxelor locale stabilite în sumă fixă, precum și impozitele și taxele locale determinate pe bază de cotă procentuală cuprinse în Codul fiscal. Ținând cont de necesitățile veniturilor proprii ale bugetului local pe anul 2017, în scopul finanțării cheltuielilor publice locale, pe de o parte, de condițiile locale specific zonei, pe de altă parte, precum și de faptul că prin Codul fiscal se aduc modificări legislative în ceea ce privește modul de stabilire a impozitului pe clădiri și teren, atât în cazul persoanelor fizice, cât și în cazul persoanelor juridice, iar acordarea unor facilități la plata impozitelor locale este lăsată la latitudinea Consiliului Local.

Întrucât rata inflației aferente lunii septembrie 2016, față de luna septembrie a anului 2015, este negativă, și anume -0,57%, conform informațiilor prezentate pe site-ul propriu al Institutului Național de Statistică, s-a propus și s-a votat ca, pentru anul 2017, impozitele și taxele locale să fie la același nivel cu cele din anul 2016.

Lasă un comentariu