SEARĂ DE VIS, PLINĂ DE COLINDE

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca, în preajma marii sărbători a Crăciunului, Primăria Târgu-Mureș să organizeze un frumos concert de colinde vestind creștinilor că se apropie marea sărbătoare.

Într-o prezentare aleatorie a actorului târgumureșean Dan Rădulescu, pe scena din Piața Teatrului Național din Târgu-Mureș, joi, 8 decembrie 2016, au urcat mai multe coruri confesionale, pe care le menționăm: Corul Bisericii Greco-Catolice „Adormirea Maicii Domnului", Corul de învățători și cantori al Institutului Superior Reformat, Corul Bisericii Creștine Penticostale „Bethel", Corul Liceului Teologic Romano-Catolic, Grupul „Agape" al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Corul „Laudate Dominum" al Protopopiatului Ortodox și Corul de tineri colindători „După datini".

Cele șapte coruri confesionale târgumureșene, prin programul prezentat în fața sutelor de spectatori, frumoasele colinde în preajma Crăciunului și alte cântece adecvate momentului, au stârnit emoții de bucurie.

Seara mirifică de colinde s-a încheiat cu un recital, ca de obicei, extraordinar, susținut de „colindătorul" maramureșean, Ștefan Hrușcă. EI a prezentat mai multe colinde, printre care „Ziurel de ziuă", „Trei păstori", „Florile dalbe", „O, ce veste minunată", dar și multe alte colinde pe care cei prezenți le-au aplaudat, ele auzindu-se aproape în tot orașul.

Pentru că a fost ziua de naștere a acestui trubadur, Corul „Laudate Dominum" al Protopopiatului Ortodox i-a cântat „La mulți ani!", iar Primăria municipiului, prin consilierul primarului, Claudiu Maior, i-a oferit un frumos cadou.

Au participat la acest important eveniment cultural Olimpiu Zăhan, protopop ortodox, preot Flaviu Miheț, Aurel Trif, director în primărie, dr. Mariana Ciugudean, șef serviciu, Cosmin Blaga, purtător de cuvânt, toți din Primăria municipiului.

A fost o seară plină de sentimentele apropiatei sărbători, când toți cei prezenți la acest frumos concert de colinde au simțit apropiatul eveniment de la 25 decembrie.

Lasă un comentariu