Flori şi peisaj rural la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureş - Expoziţie personală de pictură - Constantin Şandor

Distribuie pe:

„Lupta însăşi către înălţimi e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc", afima Albert Camus în „Mitul lui Sisif", lupta artistului este dorinţa de a descoperi frumuseţile sufletului omenesc, cea care dă sens vieţii umane. Putem fi fericiţi în fiecare clipă a vieţii noastre, importantă este alegerea. Atunci când alege să creeze, omul se împlineşte, se împlineşte dăruind semenilor frumuseţi.

Artistul Constantin Şandor născut în anul 1955, în Târgu-Mureş, a debutat ca artist plastic în anul 1978, iar în anul 1981 a absolvit facultatea de Electrotehnică în cadrul Institutului Politehnic din Cluj-Napoca. Din anul 2015 este membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş. A participat la expoziţii colective organizate de Galeria de Artă „Unirea": Salonul anual de Primăvară în anul 2015, Expoziţia Colectivă organizată în Bastionul Dogarilor în anul 2016, Salonul de Creaţii picturale la Casa de Oaspeţi a Primăriei în anul 2015, Salonul Anual de Primăvară în anul 2016, iar în anul 2016 a avut o Expoziţie Personală cu tema „Atitudini" la Centrul de Afaceri-Business Forum Piteşti. Artistul Constantin Şandor pictează peisaj rural şi flori, în ulei pe pânză şi pe carton. „Un pictor trebuie să facă ceea ce ştie el mai bine, ne spune artistul Constantin Şandor, ce iubeşte mai mult” şi, „abia când sentimentele trăite, exprimate vizual prin lucrări metaforizate ajung la privitor, reuşind să tulbure, să trezească emoţii plăcute, nebănuite, validând şi confirmând aşteptările, putem spune că am auzit... ecoul acestora”.

Cu ocazia Vernisajului Expoziţiei Personale de Pictură a artistului Constantin Şandor cu tema „Ecou”, din data de 18 martie 2017, organizat la Galeria de Artă „Unirea” din Târgu-Mureş, domnul Ilarie Gh. Opriş, preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş şi domnul Vasile Mureşan, profesor şi muzeograf expert au apreciat rafinamentul lucrărilor de pe simeze, compoziţia, îmbinarea culorilor, dar şi fineţea cu care artistul redă perfecţiunea naturii.

Inginer, cu pasiune pentru arta plastică, cu un rafinat simţ al culorilor, cu sufletul larg deschis, a creat, a recompus realitatea aşa cum o percepe dânsul, cu culori optimiste, pline de viaţă, minunat îmbinate. Pasiunea pentru artă, dragostea domnului Şandor Constantin pentru ceea ce este frumos, pentru fascinantele bogăţii ale naturii înseninează simezele Galeriei de Artă „Unirea”.

Lasă un comentariu