Fructele sezonului - beneficii asupra sănătății - Pepenele verde

Distribuie pe:

Acest fruct nu numai că te răcorește în zilele fierbinți de vară, ci te poate ajuta și în vindecarea inflamațiilor care contribuie la apariția unor afecțiuni precum astmul, ateroscleroza, diabetul, cancerul de colon sau artrita.

Conținut bogat în antioxidanți

Este o sursă excelentă de vitamina C și o bună sursă de vitamină A, antioxidanți carotenoizi, licopen.

O sursă bună de licopen

Licopenul a fost îndelung studiat pentru puterile antioxidante și în prevenirea cancerului, precum cancerul de prostată, cancerul la sân, cancerul endometrial, cancerul la plămâni și cancerul colorectal.

Pepenele verde și ceaiul verde pot preveni apariția cancerului de prostată

O dietă bogată în fructe cu un conținut mare de licopen, precum pepenele verde, și consumul de ceai verde reduc considerabil riscul apariției cancerului de prostată, arată un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică. Studiul, care a fost efectuat pe 130 de bolnavi de cancer de prostată și un grup de control de 274 de persoane, a arătat că bărbații care consumă în mod regulat ceai verde prezintă un risc cu 86% mai mic de a face cancer de prostată.

Oferă mai multă energie

Pepenele verde este bogat în vitamine B, necesare pentru producerea de energie.

Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu și potasiu.

Arginina previne disfuncțiile erectile și scade presiunea sângelui

Un alt motiv pentru a te bucura de acest fruct înainte ca vara să se termine: pepenele verde este foarte bogat în arginina, folosit pentru eliminarea amoniacului din organism și pentru producerea de oxid nitric. Oxidul nitric nu numai că relaxează vasele de sânge, ducând la scăderea presiunii sângelui, ci este și component al medicamentului Viagra folosit pentru prevenirea disfuncțiilor erectile.

Lasă un comentariu