Prima de instalare se acordă și celor care se angajează la peste 15 km distanță de casă!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial al României nr. 576, din 19 iulie 2017, a fost publicată Legea nr. 172/2017 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 60/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Noul act normativ include printre beneficiarii primei de încadrare neimpozabile și peroanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km de localitatea în care își au domiciliul sau reședința, indiferent dacă localitatea unde se încadrează în muncă este situată sau nu în zonele prevăzute în planul național de mobilitate.

Reamintim că OUG nr. 60/2016 prevede prime de instalare pentru persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul ori își stabilesc reședința în localitatea respectivă.

În cazul acestor persoane, prima de instalare este de 12.500 de lei, dacă lucrează cel puțin un an, jumătate din sumă oferindu-li-se la începutul perioadei, iar cealaltă jumătate, după un an.

Dacă angajații sunt însoțiți de un membru al familiei, mai primesc 3.000 de lei. De asemenea, angajatorii care angajează absolvenți vor primi 900 de lei pentru fiecare tânăr, la fel și pentru persoanele care mai au 5 ani până la pensie. 

Lasă un comentariu