Șevalet „Flori" în plină iarnă

Distribuie pe:

Considerat ca fiind unul dintre cei mai renumiți acuareliști pe plan mondial, pictorul Cornel Vana expune la Galeria „Deisis" a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, fiind prezent, din nou, în zonă, cu o expoziție „personală", ca o dovadă că se regăsește în spațiul plastic mureșean, unde participă la tabere de pictură, la expoziții de grup.

Noua sa expoziție, de... „Flori", e ca o contrapondere a vremii de-afară, cu cea pe care o percepem în sufletele noastre.

Expoziția este organizată de Direcția Județeană pentru Pictură Mureș, Cornel Vana bucurându-se și de aprecierea acestei instituții, dar și de prețuirea mureșenilor care mai cred în adagiul latin „Ut pictura poesis".

Dincolo de metafora plastică, Cornel Vana e un liric prin excelență, știind să îmblânzească și linia, și culoarea, în armonii plastice de mare altitudine valorică.

Poet și pictor, Cornel Vana e în dialog cu publicul din largul lumii, având numeroase expoziții în țară și străinătate, dar fiind și autorul câtorva cărți de versuri.

Căutat de colecționari, dar și de simpli iubitori de pictură, Cornel Vana demonstrează încă o dată, prin expoziția de la Galeria „Deisis", supremația talentului, dincolo de titluri academice și de apartenență la cine știe ce Uniuni profesionale.

Lasă un comentariu