„NATURĂ pentru APĂ" Ziua Mondială a Apei, la Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Organizaţia Naţiunilor Unite aduce în atenţie, în fiecare an, câte o temă de relevanţă mondială pentru a marca sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei. Anul 2018 abordează o temă de interes global „Natură pentru Apă", având în vedere că ambele noţiuni sunt interdependente şi într-o strânsă conexiune. Se doreşte, astfel, să se atragă atenţia asupra faptului că societatea modernă este datoare să se inspire din natură, pentru a face faţă numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea şi cantitatea resurselor de apă.

„Tema promovată anul acesta ne supune atenţiei legătura dintre apă şi natură, împreună: factori de decizie, gospodari de apă, utilizatori de apă şi alţi factori interesaţi să contribuie la dezvoltarea de politici care să asigure o reală protecţie a resurselor de apă. Campania din acest an, „Natură pentru apă" sau „răspunsul este în natură", îşi propune să transmită mesajul că utilizarea unor soluţii bazate pe natură, cum ar fi revitalizarea zonelor umede, restabilirea conectivităţii râurilor cu luncile inundabile, împăduririle sau reîmpăduririle, reprezintă soluţii sustenabile şi eficiente în sprijinul eforturilor noastre de a reface echilibrul circuitului apei în natură, de a răspunde efectelor schimbărilor climatice şi de a asigura un cadru pentru dezvoltarea durabilă a societăţii umane. Concluzia este mai mult decât evidentă: apa are un impact esenţial şi semnificativ în asigurarea calităţii vieţii!", susţinea ing. Cristian Bratanovici, director al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş. Domnia sa adăuga şi că instituţia pe care o conduce „depune eforturi considerabile în domeniul managementului resurselor de apă, în strânsă legătură cu prevederile legislative europene. Acest eveniment reprezintă o bună ocazie pentru cooperarea între specialişti, în vederea identificării domeniilor comune de acţiune şi pentru a discuta provocările în vederea asigurării unei dezvoltări durabile, unitare".

Administraţia Bazinală de Apă Mureş a marcat Ziua Mondială a Apei împreună cu partenerii şi colaboratorii săi (administraţii publice judeţene şi locale, instituţii publice, beneficiari ai serviciilor de gospodărire a apelor, unităţi de învăţământ, organizaţii non-guvernamentale, asociaţii cetăţeneşti, mass-media), prin activităţi şi acţiuni multiple. Detalii despre evenimentele desfăşurate în judeţul Mureş cu acest prilej, în numerele viitoare ale cotidianului nostru.

Lasă un comentariu