„Generația digitală în relația cu tehnologia informației"

Distribuie pe:

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Muzeul Județean Mureș și Asociația Psy Serenitas, organizează sâmbătă, 9 iunie a.c., între orele 8-19, la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, Conferința internațională „Generația digitală - de la integrare la dependență în relația cu tehnologia informației!"

Scopul conferinței este de a aduce în prim plan informațiile și experiențele despre modul în care folosirea tehnologiei informației influențează cogniția, afectivitatea, comportamentul și productivitatea celor care o utilizează, mai ales în rândul generației ,,nativilor digitali", a celor născuți și crescuți în plină dezvoltare a acestor tehnologii.

Invitația de participare la eveniment, este lansată de către consilierul județean dna. prof. dr. Nadia Rață. Totodată, vorbind despre beneficiile și importanța acestei conferințe, dna. prof. dr. Nadia Rață - prim-vicepreședinte PNL Mureș, vicepreședinte - Comisia de Educație, Cercetare, Tineret și Sport a PNL, președinte- Subcomisia Învățământ preuniversitar, a declarat:

,,Astăzi putem să trăim realitatea în mod autentic, sau să o proiectăm în mediul virtual. Experimentăm viața în ambele moduri. De noi depinde însă, în ce măsură!

Cât de aproape sau cât de departe suntem de eficiență în viața reală sau de dependență în lumea virtuală, e destul de greu de stabilit. Care e granița între beneficiile pe care ni le oferă tehnica și înrobirea la care ne supune?!Lupta pentru menținerea echilibrului este marea provocare pentru noi toți!

Te aștept să stăm de vorbă, colegii mei și cu mine, psihologi, profesori, consilieri din centre și cabinete școlare și interșcolare de asistență psihopedagogică!

Avem invitați de seamă, împreună cu care vom împărtăși informații și experiențe.

Generația digitală?! Suntem chiar noi! Dar, dacă vrem să trăim frumos, atunci să cultivăm digitalul...cu măsură!

Vino la dezbatere! Vino să găsim împreună soluții la problemele cu care ne confruntăm!

Fii proactiv, doar așa poți schimba ceva!"

Lasă un comentariu