PATRIARHIA LE MULȚUMEȘTE PARTICIPANȚILOR LA REFERENDUM!

Distribuie pe:

“Atitudinea pe care românii și-au asumat-o, prin participare sau neprezentarea la vot, trebuie respectată și analizată, iar democrația bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens, prin informare corectă și permanentă privind tema dezbătută public. Îndemnăm la unitate spirituală și la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Patriarhia Română crede că și-a împlinit misiunea civică și morală în spațiul public, unde a afirmat și apărat identitatea și valoarea familiei ca instituție umană creată și binecuvântată de Dumnezeu.

Deși referendumul recent nu a fost validat, totuși, acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște gradul de secularizare al societății românești de astăzi, precum și principalele poziționări din societate privind afirmarea și apărarea valorilor morale bazate pe credința în Dumnezeu și istoria bimilenară a poporului român.

Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susține și promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu și valorile credinței creștine. Mulțumim celor aproape patru milioane de cetățeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot”, arată Biserica Ortodoxă Română (BOR), în primul comunicat de presă, după eșecul referendumului privind familia tradițională.

Lasă un comentariu