DEOCAMDATĂ, ELEVII SCAPĂ DE PUBLICAREA ONLINE A NOTELOR DIN CATALOG!

Distribuie pe:

Actul normativ pentru completarea art. 70 din Legea Educației Naționale, care are ca obiect introducerea unor noi dispoziții privind înființarea catalogului școlar online, ca platformă pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor, nu a fost promulgat de către președintele Klaus Iohannis, ci a fost retrimisă Parlamentului, spre reexaminare.

În cererea de reexaminare, șeful statului arată că „potrivit alin. (6) introdus la art. 70 al Legii 1/2011, prin legea supusă reexaminării, înființarea și gestionarea permanentă a catalogului școlar online intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar și apreciază că această reglementare este insuficientă, deoarece poate determina o aplicare neunitară a legii.

Textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții și nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autoritățile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înființarea și gestionarea catalogului școlar online, care să asigure implementarea unitară, de către toate unitățile de învățământ preuniversitar.

În plus, legea transmisă la promulgare nu prevede nici sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține această platformă școlară online".

Prin urmare, cel puțin deocamdată, până la reexaminarea legii de către parlamentari, elevii scapă de expunerea online a notelor pe care le primesc zilnic și a absențelor pe care le fac

Lasă un comentariu