VICTIMELE ACCIDENTULUI AVIATIC DIN 2003, COMEMORATE LA SMURD TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și cei ai SMURD Târgu-Mureș au comemorat, miercuri, împlinirea a 17 ani de la tragicul accident aviatic petrecut în data de 4 martie 2003, la Cojocna, în județul Cluj, în urma căruia patru colegi de-ai lor și-au pierdut viața.

“Astăzi, 4 martie 2020, se împlinesc 17 ani de la tragicul eveniment când un elicopter SMURD din Târgu-Mureș s-a prăbușit în comuna Cojocna, județul Cluj. În accident și-au pierdut viața patru persoane: pilotul aparatului de zbor, Lucian Huzdup, copilotul Nae Marian, medicul Monica Cardoș și asistentul Ferenczi Csongor. Colegii nu v-au uitat și vă poartă în suflet. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a postat ISU Mureș pe pagina de Facebook.

Într-o ceremonie discretă, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și cei ai SMURD au pus flori și jerbe de flori la placa comemorativă amplasată la sediul SMURD Târgu-Mureș, dezvelită în anul 2004 în memoria celor care au murit în urma prăbușirii elicopterului medical. Placa se află în apropierea heliportului, acolo unde cei patru membri ai echipajului SMURD ar fi trebuit să aterizeze în ziua accidentului.

Cei patru reveneau la Târgu-Mureș, după ce au salvat viața unui copil, la bordul unui elicopter de tip Alouette IAR 316 B, care era închiriat de SMURD pentru transportul urgențelor medicale.

Victimele acestui tragic accident au fost decorate post-mortem de fostul președinte Ion Iliescu, pentru înaltul profesionalism, umanismul și spiritul de sacrificiu dovedite în numeroase acțiuni de salvare a vieților omenești (sursa - agerpres.ro; foto - ISU Mureș)

Lasă un comentariu