CARTEA CEA BUNĂ - OVIDIU HARBĂDĂ - „DE VORBĂ CU VALERIU POPA DESPRE SĂNĂTATE ȘI VIAȚĂ". EDITURA DHARANA, 2019

Distribuie pe:

De vorba cu Valeriu Popa despre sănătate și viață. Conține DVD - Ovidiu Harbădă, Ed. Dharana15,8%Cartea, apărută în librării în 2019, conține DVD și este o ediție revizuită și adăugită.

„Toate încercările, toate greutățile, provocările, greșelile și suferințele noastre au un singur scop. (…) O nouă rasă umană apare pe planetă. Cei care sunt conștienți de esența lor divină și o exprimă în viața lor, tot mai deplin, care percep prin simțurile lor că noi toți suntem una, copiii aceluiași Unic Creator." (Ovidiu Harbădă)

Ideile principale care se desprind din filele cărții ne pun pe gânduri: Este mai ușor să acuzi pe alții de boala ta decât să recunoști onest că ești vinovatul principal; Prevenirea bolii începe cel mai târziu în ziua concepției; Înțelegeți și acceptați ceea ce sunteți pregătiți să înțelegeți și să acceptați; Omul ar trebui să depună cel puțin atâta străduință pentru a-și simplifica viața, cât a pus pentru a și-o complica; Învingători sunt numai aceia care reușesc să învingă biologicul negativ prin rațiunea pozitivă; Nimic nu vine din afară atunci când ești pregătit, ci tot răul care dezechilibrează pornește din interiorul nostru și în special de la necunoaștere; Vor câștiga această partidă, autovindecarea, toți cei care vor recunoaște că sunt vinovați, au încredere în ei înșiși și încep lupta asemeni unui individ aflat în pericol de înec, ale cărui rezerve lăuntrice sunt atât de puternice, încât cei care ar încerca să-l salveze fără să-și ia măsuri de precauție pot fi chiar ei în pericol de a se îneca; Toți au șanse, dar câștigă partida 10-15% din cei care încep auto-vindecarea; „Când nu are săracul, răbdarea e leacul"; „Nu e lege să te lege de cine nu te înțelege".

Valeriu Popa a apărut ca un liant între știință și religie. Unul dintre elementele ce individualizează calitățile sale era puternica încredere pe care o insufla pacienților în eficiența tratamentelor naturiste, a postului, speranța vindecării, dându-le puteri nebănuite, încredere în ei înșiși și în Dumnezeu.

Ceea ce recomanda pacienților, practica el însuși. Ținea periodic posturi în care nu mânca nimic timp de 2-3 sau 4 săptămâni. A ținut odată 52 de zile de post fără mâncare, experiență din care a învățat o mare parte din recomandările pe care le făcea când indica cuiva „postul negru". Fiind el însuși un practicant, convins cu toată ființa de eficacitatea procedurilor naturiste, avea o forță magică asupra pacienților, insuflându-le curaj, voință, speranță.

A dăruit din cunoștințele și experiența sa, în mod dezinteresat material, oferindu-le astfel o șansă și celor săraci, fără bani, care nu-și puteau permite un tratament costisitor.

Lasă un comentariu