PENTRU IMPLICAREA ACTIVĂ A TINERILOR ÎN COMUNITATE ȘI DEZVOLTAREA ORGANIZAȚIONALĂ, COMUNITATEA ONEDU MUREȘ

Distribuie pe:

Comunitatea ONedu Mureș este un ONG care are ca scop principal îmbunătățirea mediului cultivat în școli, militând pentru digitalizarea sistemului educațional din România. Noi dorim să reînnoim calitatea învățământului, prin resursele noastre online, printr-o gândire critică analitică. Ne propunem să îndeplinim acest obiectiv, dobândind noi informații și descoperind noi opinii prin intermediul discuțiilor și al dezbaterilor.

Ne-am înființat din dorința de voluntariat, de aceea ne dorim să încurajăm tinerii să se implice activ în comunitate, cât și în dezvoltarea organizațională, punându-le la dispoziție resurse gratuite și oferindu-le oportunități de dezvoltare.

Spre exemplu, COMS a organizat, în 24 octombrie, proiectul “Ateliere de lucru @abc”, în cadrul căruia am discutat, pe larg, anumite aspecte ale sistemului educațional. De asemenea, am edificat argumente pro și contra, conturând diverse idei care ar putea duce la un mediu școlar mai bun. Într-o atmosferă prietenoasă, caldă, deschisă, participanții s-au implicat activ și și-au demonstrat calitățile oratorice.

În plus, astăzi, 21 noiembrie, între orele 12-14, organizăm un proiect în spiritul Lunii                         

Educației Digitale, acțiune inițiată de Comunitatea ONedu România. Acesta se va desfășura în colaborare cu membri ai cluburilor de dezbateri Mindbusters (Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”) și Cadep (Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu”), în care va fi dezbătută moțiunea “Acest parlament crede că educația în limbile minoritare favorizează izolarea”, în format WSD. Dezbaterea va fi transmisă live pe pagina de Facebook a organizației, echipa ce va avea câștig de cauză fiind aleasă de susținători.

Considerăm că, împreună cu elevii, profesorii și ONG-urile implicate în educație, vom reuși să ne atingem obiectivele și să dezvoltăm acest sector, pentru a acoperi unele nevoi ale elevilor (ex. nevoia de cunoaștere a situației școlare, nevoia de aprofundare a materiei, nevoia de orientare în carieră, nevoia de vizualizare a sarcinilor, ș.a.m.d.).

Ce mai aștepți?

Fii tu pasul spre schimbare! Înscrie-te în cadrul Comunității ONedu Mureș, pentru a-ți întări vocea inventivă în implementarea unor noi reforme, pentru o educație benefică, interactivă și sănătoasă. Nu rămâne un ecou, căci noi vom cânta alături de tine!

 

Lasă un comentariu