ARABIA SAUDITĂ PLANTEAZĂ 10 MILIARDE DE COPACI ÎN DEȘERT

Distribuie pe:

Prințul Mohammed bin Salman dezvăluie planul de împădurire a zonelor deșertice din țara pe care o conduce. Prin plantarea a 10 miliarde de copaci în deșert urmărește reducerea emisiilor de carbon, combaterea poluării și evitarea degradării solului. Liderul Arabiei Saudite spune că țara sa va reduce emisiile de carbon cu 50% până în 2030, prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Oficialii de la Riad colaborează cu celelalte state arabe pentru implementarea proiectului Middle East Green Initiative, prin care se urmărește plantarea a 40 de miliarde de copaci - cel mai mare program de împădurire din lume, potrivit prințului.

“Regatul, regiunea și întreaga lume trebuie să acționeze mult mai intens și mai rapid pentru a combate schimbările climatice”, spune Salman. Nu există mai multe detalii despre modul în care ambițiosul proiect va fi dus la bun sfârșit într-o țară cu resurse limitate de apă.

De când a preluat conducerea, în 2017, Salman a demarat o campanie de modernizare rapidă a țării, care a fost mult timp guvernată după cutume religioase, iar economia s-a bazat în mare parte pe producția de petrol.

Ca parte a planului de dezvoltare a turismului, prințul, în vârstă de 35 de ani, construiește un oraș de 33 de ori mai mare decât New York-ul. Viitorul oraș va fi denumit Neom, va costa 400 de miliarde de dolari și va funcționa bazându-se 100% pe energie regenerabilă.

RUSIA AVERTIZEAZĂ ISRAELUL

Conflictul din Orientul Mijlociu a înregistrat deja 219 morți din rândul palestinienilor și 12 din Israel, iar Rusia ia atitudine în legătură cu o escaladare a acestuia. Astfel, Moscova avertizează Tel Aviv-ul că “nu va mai tolera acțiunile din Gaza, care pun gaz pe foc”.

Ciocnirile violente sunt “extrem de îngrijorătoare” pentru Kremlin, iar Mihail Bogdanov, adjunctul ministrului de Externe al Rusiei, a cerut Israelului să fie mai atente la acțiunile pe care le întreprind, în următoarele ore, potrivit MSN.

Numărul în creștere de victime a dus la intensificarea apelurilor din toată lumea, pentru o încetare a focului între forțele armate ale Israelului și cele ale mișcării Hamas, din Gaza. Cu toate acestea, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu a făcut altceva decât să se apere și a promis că acțiunea va continua, pentru a descuraja atacurile adverse.

“Într-un schimb de opinii cu privire la situația relațiilor israeliano-palestiniene, inclusiv în Fâșia Gaza, partea rusă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea tensiunilor și a subliniat că nu este permis să existe atât de multe victime civile”, a comunicat Bogdanov lui Alexander Ben Zvi, ambasadorul Israelului la Moscova.

Pe de altă parte, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Rusia este dispusă să găzduiască convorbiri între cele două părți în conflict și întreprinde “inițiative, prin puterile sale”, pentru a exista un mijloc de rezolvare a crizei.

Rusia nu este singura țară care solicită încetarea violențelor din Israel și Fâșia Gaza. Astfel, președintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a sunat pe prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, spunându-i acestuia că se “așteaptă la o descaladare semnificativă” din partea Tel Aviv-ului, pentru “încetarea focului”.

AGERPRES

Lasă un comentariu