GUVERNUL UNGAR VA CONTINUA SĂ SPRIJINE DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII SPORTIVE ÎN TRANSILVANIA ȘI ÎN ȚINUTUL SECUIESC

Distribuie pe:

Anunțul a fost făcut joi, de către Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, după ce l-a primit la Budapesta pe Eduárd Novák, ministrul Tineretului si Sportului din România, notează MTI.

Péter Szijjártó a subliniat că, pentru țara sa, sprijinul și dezvoltarea activităților sportive constituie “priorități strategice” deoarece o națiune este cu atât mai sănătoasă, cu cât face mai mult sport.

“Sportul este unul dintre principalele mijloace de păstrare și consolidare a identității și mândriei naționale”, a explicat politicianul de la Budapesta, subliniind că o condiție prealabilă pentru succesele din viitor este dezvoltarea infrastructurii sportive, astfel încât părinții să aibă unde să-și ducă copiii, și crearea condițiilor decente pentru practicarea sportului.

Ministrul a subliniat că, pe lângă investițiile din Ungaria, Guvernul ungar a acordat întotdeauna atenție dezvoltării sportului în comunitățile maghiare de peste granițe, și așa va rămâne și în viitor.

Potrivit șefului diplomației ungare, pentru 2022, se preconizează construirea Academiei de Fotbal din Partium, la Satu Mare, și a căminului Academiei de Hochei din Ținutul Secuiesc, la Cârța, în județul Harghita, ambele cu sprijin bugetar din Ungaria.

În plus, Guvernul de la Budapesta oferă sprijin pentru funcționarea mai multor cluburi sportive din Transilvania, cum ar fi clubul boxerilor din Gheorgheni sau al fotbaliștilor din Miercurea Ciuc.

Péter Szijjártó a declarat că numirea lui Eduárd Novák în funcția de ministru al Tineretului si Sportului va da un nou impuls cooperării dintre cele două țări în domeniul sportului, care a fost mereu excelentă.

Eduárd Novák a subliniat că sportul din România are nevoie de reforme și, în acest domeniu, are încredere în sprijinul Ungariei, de exemplu, în ceea ce privește transferul de bune practici, notează sursa citată. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu