ELITE ALE ȘCOLII MUREȘENE – INTERLOCUTOR: DRĂGHIȚĂ DIANA, ELEVĂ ÎN CLASA A XI-A LA LICEUL “GHEORGHE ȘINCAI” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

- Te rog o scurtă prezentare, pentru cititorii cotidianului “Cuvântul liber”.

- Mă numesc Drăghiță Diana, am 17 ani, sunt la liceul Gheorghe Șincai și vin dintr-un sătuc numit Viișoara.

- Ești pasionată de fotografie. Cum a început?

- În vara lui 2020, o domnișoară arhitect mi-a pus un aparat pe film în mâini, iar din acea vară, fotografia aduce stropi de culoare în zilele în care trăim.

Îmbin fotografia cu scrisul și scrisul cu fotografia. Fotografiez ceea ce scriu și scriu ceea ce fotografiez.

- Ce rezultate ai obținut?

- Am obținut premiul întâi la un concurs de creație “Eminescu prin lentila aparatului de fotografiat”. La această competiție am prezentat, în PowerPoint, un colaj de poze realizate în Viișoara, asociate cu versuri din poeziile lui Mihai Eminescu. De asemenea, am obținut premiul întâi cu un eseu despre violența domestică. M-am calificat la faza națională în cadrul olimpiadei Speciilor. Anul trecut, am obținut premiul întâi la faza județeană în cadrul concursului CDI, alături de colegii mei: Moica Flavia și Adam Alexandru. Sunt și în echipa de elevi foarte implicați activ în derularea proiectului Erasmus+. În cadrul acestuia voi pleca în Turcia, împreună cu colegii și profesorii implicați. Administrez contul de Instagram al liceului. Fac cursuri suplimentare de franceză cu dna dirigintă și mă pregătesc de examenul de competență - Delf. Am primit Premiul III la concursul de recitare organizat de Colegiul Național din Baia Mare, în cadrul zilelor Eminescu.

- Perspective?

- Când vine vorba de viitor, mă decid greu, dar văd fotografia și scrisul făcând parte din viața mea. Îmi place să interacționez cu oamenii și să aflu cât mai multe despre viața lor, astfel apare și inspirația și dorința de a crea.

- Cu ce dificultăți te-ai confruntat?

- Tot timpul există provocări. Câteodată, calitatea aparatului foto nu e cea pe care o doresc. Îmi doresc să îmi iau unul nou, un pic mai performant.

- Cum reușești să îmbini activitatea școlară cu cea extrașcolară?

- Școala este locul unde pot face poze și unde pot scrie orice fel de text.

Școala este locul care îmi aduce motivație și câteodată inspirație.

Profesorii sunt susținătorii mei cei mai mari, încă din clasa a 9-a ei au fost mereu lângă mine.

Dna dirigintă, dna prof. de geografie și dna prof. de română au adus mereu motivația când simțeam că vreau să renunț.

LETITIA BOTA

Lasă un comentariu