Târgul de Crăciun din Sibiu a adus economiei locale venituri de 10 milioane de euro

Distribuie pe:

Organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu, Andrei Drăgan Răduleț, estimează că acesta a fost vizitat de un sfert de milion de turiști din alte localități, ceea ce a dus la venituri de 10 milioane de euro pentru economia locală în lunile noiembrie și decembrie 2022, bugetul mediu de cheltuieli pentru fiecare turist, pe zi, fiind de 100 de euro pentru cazare, masă și cumpărături, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

“Potrivit estimărilor organizatorilor, Târgul a fost vizitat de aproximativ 250.000 de vizitatori din alte localități. Datorită acestui număr imens de vizitatori, veniturile realizate în economia locală în cele aproape 2 luni în care Târgul de Crăciun a fost deschis depășesc pragul de 10 milioane de euro, luând în considerare doar înnoptările, în număr de peste 100.000 în lunile noiembrie și decembrie. Bugetul mediu de cheltuieli este estimat la 100 de euro pe zi, bani cheltuiți pe cazare, masă, cumpărături și petrecerea timpului liber”, se arată în comunicat.

Andrei Drăgan Răduleț consideră că ediția aceasta a Târgului de Crăciun a fost una “foarte reușită”.

“A fost o ediție foarte reușită, suntem foarte bucuroși că am primit reacții pozitive atât din partea vizitatorilor cât și din partea expozanților ce au participat la ediția din acest an. Târgul de Crăciun din Sibiu este un vector în turism în perioada sărbătorilor la nivelul întregii țări și suntem mândri că «rețeta» de succes de la Sibiu a început să fie preluată și implementată și de alte orașe din țară”, a declarat Andrei Drăgan Răduleț, președintele Asociației Events for Tourism, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Următoarea ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu va începe în data de 17 noiembrie 2023. (Agerpres)

Lasă un comentariu