Teatrul Național Târgu Mureș trebuie finanțat!

Distribuie pe:

Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat, prin intermediul unei întrebări parlamentare adresată de către domnul deputat Dan Tanasă, lămuriri din partea Ministerului Culturii cu privire la finanțarea Teatrului Național din Târgu Mureș. Filiala AUR Târgu Mureș observă cu îngrijorare că acest obiectiv de interes pentru orașul nostru a ajuns să fie ignorat de factorii decidenți, astfel că finanțarea pentru renovarea clădirii întârzie deja de ani buni să apară.

Imobilul în care funcționează Teatrul din Târgu Mureș a ajuns într-o stare deplorabilă, întrucât această clădire nu a beneficiat de un proiect de renovare temeinic din momentul realizării construcției acum mai bine de 60 de ani. Starea sistemului de electricitate este precară, la fel ca și cel de încălzire, iar reabilitarea acestora ar contribui în mod considerabil la scăderea costurilor.

Din păcate, Guvernul PNL-PSD-UDMR prin Ministerul Culturii nu are un plan concret cu privire la finanțarea unor eventuale lucrări de modernizare. Aflăm doar că s-a realizat o “notă de fundamentare” prin care este ilustrat necesarul de 300.800 lei, însă aceasta “nu reprezintă garanția asigurării fondurilor, ci demararea procedurilor privind includerea în Programul de Investiții Publice pe anul 2023”.

Solicităm în mod public alocarea unor fonduri consistente pentru modernizarea Teatrului Național din Târgu Mureș! Cultura trebuie susținută prin fapte concrete, nu doar prin discursuri citite de pe hârtie la zile de sărbătoare! Actorii, spectatorii și întreg municipiul Târgu Mureș merită un Teatru renovat, modern și elegant!

AUR TÂRGU MUREȘ Președinte Dragoș Burghelia

Lasă un comentariu