Radu Pescar susține că actuala coaliție de guvernare tace mâlc pentru că este aceeași care a vândut austriecilor resursele de petrol și gaze

Distribuie pe:

Referitor la acțiunea în instanță a europarlamentarului român, omul de afaceri târgumureșean și totodată consilier local din partea PMP, Radu Pescar susține că Eugen Tomac “a fost nevoit să recurgă la această acțiune, deoarece anterior a solicitat printr-o scrisoare deschisă ca procesul să fie intentat de Guvernul României, însă nimănui nu i-a păsat de umilința pe care a încasat-o țara noastră”. El a mai spus că “actuala Coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR, care a refuzat să lupte împotriva vetoului Austriei, a fost și tot cea care în 2004 a votat în Parlament vânzarea Petrom. Din această cauză îi vedem astăzi că evită să ia măsuri, pentru că sunt cei care au vândut austriecilor, pe bani de nimic, resursele de petrol și gaz ale românilor”.

Radu Pescar este de părere că demersul lui Eugen Tomac este mai degrabă un sacrificiu, deoarece este finanțat din banii unor membri de partid și fără sprijin din partea Guvernului. El a declarat că trebuie să ținem cont și de faptul că în cazul în care va pierde procesul, Eugen Tomac va fi obligat de instanță să plătească cheltuieli care se pot ridica la 50.000 de euro. Un alt risc la care se supune Eugen Tomac este ca instanța să nu îl considere ca fiind reprezentant al României. “Speranța noastră este ca totuși instanța să-i accepte acțiunea (lui Eugen Tomac - n.r.)”, a mai spus Radu Pescar.

Lasă un comentariu