Comuna Batoș continuă dezvoltarea și modernizare. Noi proiecte de finanțare semnate

Distribuie pe:

Primarul comunei Batoș, Dumitru Dinu Cotoi, a semnat, în urmă cu două zile, la sediul Ministerului Dezvoltării Administrației și Lucrărilor Publice, un contract de finanțare prin programul “Anghel Saligny”, în valoare de 14.000 000 lei, pentru a începe realizarea rețelei de canalizare și stației de epurare în comuna Batoș. Cu aceată ocazie, primarul a transmis locuitorilor comunei un mesaj prin care își exprimă speranța că procedurile de licitare a lucrării vor decurge normal, fără opreliști, astfel încât realizarea investiției să poată începe cât mai curând posibil. Dumitru Dinu Cotoi a mai spus că în această perioadă deja se lucrează la documentațiile necesare în vederea extinderii acestei rețele finanțate astfel încât toți locuitorii comunei să beneficieze de aceste utilități. “Mulțumesc firmei de consultanță și proiectanților, consilierilor locali, aparatului primăriei și doamnei deputat Dumitrița Gliga pentru sprijinul acordat în vederea câștigării acestei finanțări”, a declarat primarul comunei Batoș imediat după semnarea constractului.

Primăria Batoș a mai câștigat finanțări prin PNRR pentru montarea a 60 de camere de supraveghere în localitățile componente, montarea de stații de încărcare electrice,  dotarea școlilor cu laboratoare 3 D, dotarea cu mobilier, table inteligente, imprimante și alte echipamente IT&C a tuturor claselor din comună, digitalizarea administrației locale, o aplicație care va înlesni legătura dintre cetățeni și autoritățile locale, precum și finanțarea unui sistem de iluminat cu panouri solare.

Tot prin PNRR urmează să fie semnat un contract pentru realizarea unei platforme de colectare selectivă a deșeurilor cu aport voluntar dotată cu echipamente de ultimă oră, inclusiv de un concasor pentru resturi materiale de  construcții,  cântar de  50 de tone, tocător vegetale, cameră frigorifică pentru depozitarea cadavrelor de animale, și alte utilaje.

În momentul de față, Primăria Batoș așteaptă semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Investiții (CNI) pentru reabilitarea școlii din localitatea Batoș. Documentele sunt depuse, inclusiv s-a predat amplasamentul. Conform edilului, realizarea acestei lucrări este necesară și mult așteptată întrucât construcția nu se află într-o stare prea bună.

Din bugetul local urmează dă fie asfaltați 3 kilometri de străzi în satele comunei.

Lasă un comentariu