Viktor Orbán: “Trebuie să câștigăm următoarele alegeri europene și să preluăm controlul politic asupra Bruxelles-ului”

Distribuie pe:

“Comisia Europeană este șantajată în mod constant de indivizi din Parlamentul European, controlați de George Soros, pentru a nu aloca fondurile cuvenite Ungariei. Asta pentru că vor să dea acești bani Ucrainei. Vorbim de mulți bani, Ungaria are dreptul la un total de 32 de miliarde de euro”, a susținut premierul Viktor Orbán într-un interviu la Hír TV, citat de hungarytoday.hu.

Potrivit oficialului de la Budapesta, Ungaria și-a asigurat acum 10 miliarde de euro din aceste 32 de miliarde, dar încă mai trebuie achiziționate alte 22 de miliarde. El a afirmat că dacă acești bani au fost trimiși în Ucraina, și, dacă așa cum a spus secretarul de stat al SUA, ajung în companii americane, atunci nu este o afacere chiar așa de rea pentru ei. Premierul a menționat că motivul pentru care “huiduielile” sunt atât de puternice, în acest moment, este că suma a fost redusă cu 10 miliarde de euro, bani pe care Comisia a trebuit să-i acorde Ungariei.

Orbán a precizat că ideea de bază a Uniunii Europene este bună și că Ungaria nu vrea să părăsească Comunitatea Europeană.

El a adăugat că o bună cooperare între națiunile Europei, crearea unei piețe comune, punerea în comun a punctelor forte și remedierea comună a slăbiciunilor sunt idei bune, care ar putea servi bine interesele Ungariei. Dar, a adăugat prim-ministrul, nu trebuie să se creeze un superstat care să epuizeze în mod constant puterile statelor membre, să le șantajeze, să le pedepsească sau să le țină prelegeri și să le trateze ca pe niște “provincii”: “Nu avem nevoie de o astfel de UE, ci de una care să promoveze respectul și suveranitatea națiunilor și să le permită țărilor să decidă cum doresc să-și trăiască viața, în conformitate cu propriile tradiții culturale”.

Potrivit șefului guvernului ungar, cei care se află astăzi “în centrul Bruxelles-ului” gândesc despre lume într-un mod deosebit de dăunător pentru Ungaria. “Ei cred că era națiunilor s-a încheiat”, prin urmare, UE ar trebui să existe ca un nou superstat, în loc de state naționale.

“Trebuie să câștigăm următoarele alegeri europene și să preluăm controlul politic asupra Bruxelles-ului” a conchis Orbán. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu