Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Căminul Cultural din Nazna

Distribuie pe:

Suntem datori să transmitem noilor generații istoria poporului român. Avem obligația de a cinsti pe cei care s-au luptat pentru ca noi să avem, astăzi, un stat de drept și o țară!

La inițiativa unor oameni, iubitori de neam, dornici de a transmite un mesaj de unitate și simțire românească s-a desfășurat la Căminul Cultural din Nazna o mică adunare la care au răspuns prezent, tineri și vârstnici deopotrivă.

- Ce semnificație are pentru tine ziua de astăzi, 24 ianuarie? - o întreb pe fetița de lângă mine, preocupată de a desena cele trei culori ce simbolizează drapelul României.

- Astăzi (miercuri 24 ianuarie - n.r.) omagiem Unirea Moldovei cu Țara Românească! - îmi răspunde ea cu o însuflețire care mă face să cred că zicerea ei nu este doar de complezență. Era o trăire adevărată venită dintr-un suflet pur pentru care ziua de astăzi chiar are o semnificație!

Continuând dialogul cu doi oameni mai în vârstă, prezenți la eveniment, nea Viorel și nea Virgil, am fost de acord cu rolul și însemnătatea unor astfel de manifestări care, sperăm, să rămână întipărite în mintea copiilor pentru ca și ei, la rândul lor, să le poată transmite mai departe.

Avândul pe d-nul primar în mijlocul lor, alături de părinți, bunici și de noi, toți cei prezenți, copiii s-au prins de mânuțe și au dansat Hora Unirii ca semn al dăinurii recunoștinței pentru ceea ce a însemnat nașterea unei națiuni și a unei țări numită- România-! Un gând bun pentru toată lumea și nu uitați - “Vivat România!”

Alexandru Ciula

Lasă un comentariu