EVALUAREA ACTIVITĂȚII DESFĂȘURATE DE INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN MUREȘ ÎN ANUL 2023

Distribuie pe:

Joi, 25 ianuarie 2024, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș a avut loc Evaluarea activității unității pe anul 2023. Aceasta a fost prezentată de către inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș - colonel Filipaș Tiberiu Adrian, în prezența cadrelor unității. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat, în sistem video conferință, adjunctul Inspectorului General - colonel Lucian Trășcălie.

Acțiunile și măsurile întreprinse de I.J.J. Mureș în anul 2023 au vizat, în principal, asigurarea eficienței și eficacității misiunilor ordine publică, respectiv a activității de prevenire și combatere a faptelor antisociale, asigurarea unui management operațional eficient, dar și creșterea performanței activităților de suport.

În acest sens, au fost executate 409 misiuni de asigurare a ordinii publice, respectiv 4.490 misiuni de menținere a ordinii publice și 63 de misiuni în cooperare/colaborare cu alte structuri.

Pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, a fost executat un număr de 99 activități preventiv-educative pe raza județului.

În ceea ce privește constatarea faptelor de natură penală, au fost constatate un număr de 41 de infracțiuni, fiind identificați 47 de autori, sens în care au fost întocmite 38 de dosare. De asemenea, în cooperare cu structurile poliției, au fost constatate în cooperare cu structurile poliției 10 infracțiuni săvârșite de 12 autori.

În anul 2023 au fost aplicate 214 sancțiuni contravenționale, din care:

- 86 avertismente scrise;

- 128 amenzi, în valoare de 66.450 lei.

În ceea ce privește executarea mandatelor de aducere în fața instanței, au fost puse în aplicare un număr de 497 de mandate.

Pe linie de pază și protecție instituțională, s-a asigurat paza pentru 28 de obiective și ordinea interioară în 19 săli de judecată.

Au fost executate 25 de transporturi de produse cu caracter special și 108 transporturi de bunuri și valori.

Pe linie de monitorizare misiuni și evenimente, în anul 2023 au fost recepționate un număr de 1.286 de sesizări/apeluri de urgență prin intermediul SNUAU 112, multe dintre acestea semnalând prezența urșilor în localitățile din județul Mureș.

În decursul anului 2023, IJJ. Mureș a realizat, prin intermediul compartimentelor specializate, campanii de recrutare a tinerilor pentru instituțiile de învățământ militar și pentru încadrarea funcțiilor vacante.

În anul 2024, prioritatea unității o reprezintă creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și îndeplinirea misiunilor în condiții optime.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un comentariu