Aspecte importante de clarificat înainte de căsătorie

Distribuie pe:

La începutul unei relații romantice, când credem că am întâlnit dragostea adevărată, avem tendința să considerăm că unele lucruri nu sunt importante și că iubirea este mai presus de bani sau alte aspecte. Ne dorim ca primele simțăminte să se dezvolte și să dureze cât mai mult, cu atracția și fascinația de început. Ba chiar ajungem să face pasul decisiv către căsătorie, fără să stabilim priorități, fără să discutăm despre lucruri importante care influențează viața de familie.

În opinia psihologului Maria Teherciu, citat de adevarul.ro, o asemenea abordare nu face decât să conducă, mai curând sau mai târziu, la distrugerea relației și la divorț, de aceea recomandă dezbaterea cu sinceritate a câtorva aspecte de bază ale vieții de parteneri într-un mariaj.

Situația financiară - Primul dintre acestea este situația financiară. Dragostea trece prin stomac și este bine să știm cu ce fel de partener plecăm la drum. Trebuie să știm dacă partenerul nostru este cheltuitor, dacă trăiește doar din salariu sau are și alte surse de venit, dacă are un loc de muncă stabil și un venit satisfăcător.

Comportamentul financiar se observă cel mai bine la ieșirea împreună în oraș, când se poate stabili dacă partenerii vor avea banii la comun și împărțesc totul la doi sau dacă fiecare va avea banii lui și își suportă cheltuielile proprii.

Anturajul - Important este și trecutul partenerului, chiar dacă se pare că în zilele noastre nu prea mai contează din ce familie vine cineva, ce rude sau ce prieteni are. Totuși, aceste lucruri sunt foarte importante, pentru că spun multe despre o persoană. Vor fi momente în care va fi necesar să petreci timp cu familia sau cu prietenii partenerului și trebuie să știi ce fel de comportament trebuie să abordezi și la ce să te aștepți.

Un aspect sensibil al relației de cuplu ar putea fi legat de prietenii fiecăruia în raport cu prietenii comuni. Prietenii celuilalt ne dezvăluie multe aspecte despre partener, deoarece le putem observa mai ușor calitățile și defectele, chiar și cele comune, care i-au adus în același grup.

Planuri de viitor - Un alt element important sunt planurile de viitor, care trebuie să se susțină și să se completeze reciproc. Nu te poți căsători cu o persoană care vrea să călătorească toată viața, dacă tu ești o persoană care preferă căldura căminului și să fie tot timpul cu prietenii și vecinii.

Lucruri care nu se pot negocia - Fiecare dintre parteneri are lucruri sau obiceiuri la care nu este dispus să renunțe sau pe care nu le poate accepta la celălalt. Cu atât mai mult acestea trebuie discutate deschis și acceptate așa cum sunt înainte de căsătorie. De exemplu, dacă unul dintre parteneri nu acceptă în niciun caz trădarea, pe când celălalt este mai tolerant în această privință, căsătoria nu își mai are rostul, pentru că ajunge la ruptură.

Comunicarea - Atât verbală, cât și nonverbală, comunicarea este importantă în orice relație, însă într-un cuplu este absolut indispensabilă. Încă de la început, partenerii trebuie să pună accent pe identificarea și conștientizarea blocajelor personale. Ei trebuie să fie curioși în legătură cu ceea ce se întâmplă cu celălalt, să conștientizeze nevoile și dorințele lui, să nu le opună rezistență, dar nici să nu le accepte necondiționat.

Ajunși aici, partenerii se pot bucura de o atitudine deschisă către a auzi, a asculta, a înțelege, a rezona, a face liniște, a spune, a exprima, a împărtăși, ei devenind și prieteni și susținători, nu numai iubiți. În acest fel, vor face față tuturor provocărilor, ca o adevărată echipă. (Sursa foto: pixbay.com)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu