Ministrul Sănătății, la Spitalul Municipal din Reghin

Distribuie pe:

După inaugurarea șantierului din Târgu Mureș, ministrul sănătății s-a deplasat la Reghin, unde a vizitat spitalul municipal. “Am vizitat, astăzi, alături de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, noul bloc operator și secția de chirurgie de la Spitalul Municipal «Dr. Eugen Nicoară» din Reghin, obiective inaugurate la sfârșitul anului trecut și realizate cu finanțare în principal din fonduri proprii, completate de la bugetul local, donații prin intermediul Asociației pentru Sănătatea Reghinului și din sponsorizările unor firme. Obiectivul major al vizitei ministrului Sănătății în Reghin a fost însă prezentarea proiectului construirii unui nou spital, o construcție modernă care ar urma să asigure circuite medicale funcționale, cu instalații adecvate unei unități spitalicești de categoria III, cu aparatură medicală modernă și un sistem digital centralizat. Conform proiectului, clădirea nouă va găzdui toate secțiile actuale ale spitalului, în afară de «Infecțioase» și «Pediatrie», este prevăzută și construirea unui heliport, necesar cazurilor de urgențe majore, iar odată cu finalizarea investiției în clădirile vechi ar urma să fie dezvoltate servicii de îngrijire paliativă și de recuperare”, a transmis deputata social- democrată Dumitrița Gliga cu această ocazie.

“Convins că această investiție este vitală pentru locuitorii Reghinului și a comunelor învecinate, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a apreciat că pentru punerea sa în operă, proiectul are nevoie de ajutor pentru identificarea sursei de finanțare”, a mai precizat deputata.

Spitalul din “Orașul Viorilor” deservește o arie mare aici, venind pacienți de pe Valea Mureșului, Valea Gurghiului, Valea Beicii, Batoș, Lunca, Breaza sau Petelea. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu